caixa popular

Més visibilitat a la malaltia del Lupus a través de l'esport

Més visibilitat a la malaltia del Lupus a través de l'esport
15/09/2017 -

L’Associació Valenciana d’Afectats de Lupus (AVALUS) va celebrar ahir un acte a la porta de l’ajuntament per a rebre els protagonistes del repte “7 maratons en 7 dies”, Roger Hernández i Sergio Hernández. Un acte simbòlic i que compta amb el suport del consistori per a visibilitzar i donar a conéixer aquesta malaltia, que, malgrat el desconeixement generalitzat que hi puga existir, afecta l’1% de la població mundial.

“Aquestes accions contribueixen a fer més visible la malaltia i a conéixer-la millor”, ha apuntat la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau. El lupus és una malaltia del sistema immunològic, sense causa coneguda, que produeix anticossos que ataquen les cèl·lules sanes del cos.

Nombrosos socis d’AVALUS van voler acudir a la crida de l’associació per a conéixer la història solidària de Roger i Sergio, espòs i fill respectivament d’una dona afectada de lupus, que es van proposar el repte de realitzar corrent el camí de Sant Jaume en set jornades i aprofitar el recorregut per a motivar la gent a fer donacions.

Els diners obtinguts amb les donacions va destinat al treball de recerca “Avaluació del perfil de citoquines proinflamatòries en el seguiment dels pacients amb lupus eritematós sistèmic”, que s’està duent a terme en l’Hospital Universitari La Fe de València.

En l’acte de rebuda, les persones interessades a obtenir informació sobre el lupus van poder acostar-se a les taules informatives instal·lades amb motiu de l’esdeveniment. Les donacions a aquesta iniciativa solidària es poden realitzar a través de la pàgina web <www.migranitodearena.org>, que ha sigut creada expressament per a aquesta finalitat i estarà en funcionament fins al 2 de febrer de 2018.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats