caixa popular

Emoció a flor de pell en el trasllat de la Verge dels Desemparats

Tota la programació de la festivitat de la Verge dels Desemparats de València

13/05/2018 -

El segon diumenge de maig, tal com mana la tradició, València es vesteix de festa per a celebrar el dia gran dels valencians: La festivitat de la Verge dels Desemparats, patrona de la Comunitat Valenciana. Un dels esdeveniments més esperats, i un dels quals més afluència concentra en la Plaça de la Verge. I és que ningú vol perdre’s l’oportunitat de viure un dels actes més emotius on el fervor dels valencians cap a la seua patrona està a flor de pell.

La processó de la Verge dels Desemparats, balls populars, com les dansaes que es van celebrar el divendres i el dissabte, focs artificials o el besamans popular són alguns dels actes que conformen la programació de la tradicional festivitat de la ‘Geperudeta’, com també se li coneix popularment a la Verge dels Desemparats. En definitiva, esdeveniments que mostren la cultura i la tradició valenciana.

No obstant això, el dia gran de la festivitat de la Verge dels Desemparats es viu hui, 13 de maig, quan centenars de valencians, i també turistes, s’emocionen amb el trasllat de la imatge de la Mare de Déu que, com cada any, lluirà un mantell que sorprendrà a tots el que s’acosten a contemplar la seua imatge. D’aquesta manera, i perquè gaudisques del dia gran de València, a València Extra, t’informem de tota la programació.

Diumenge 13 de maig

05.00 hores: Missa de Descoberta en la Basílica.

06.00 hores: Missa en honor als Amics del Camí Verge dels Desemparats.

08.00 hores: Missa d’Infants en la plaça de la Verge.

10.30 hores: Trasllat de la imatge de la Verge dels Desemparats de la Basílica a la Catedral de València.

12.00 hores: Missa Pontifical en la Catedral de València.

14.00 hores: Mascletà en la plaça de l’Ajuntament de València.

18.30 hores: Solemne Processó de la Verge dels Desemparats pel següent itinerari: Catedral, Plaça de la Verge, Cavallers, Tossal, Bolseria, Mercat Central, María Cristina, Sant Vicent, Plaça de la Reina, carrer del Mar, Avellanes, Palau Arquebisbal i Basílica de la Verge.

Dilluns 14 de maig

20.00 hores: Ronda a la Verge dels Desemparats en la plaça de la Verge

Dijous 17 de maig

13.00 hores: Missa en honor a l’Associació Professional de Flors i Plantes de València en la Basílica.

Dimecres 23 de maig

07.00 hores: Besamans popular a la imatge de la Verge dels Desemparats en la Basílica de la Verge. Conclou, en el moment passa l’última persona.

Dijous 24 de maig

20.30 hores: Ronda de les Tunes de València a la Verge dels Desemparats. Cercavila des del Micalet a la plaça de la Verge i posterior accés a l’interior de la Basílica.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris