25n
25N
25N

La violència masclista, la punta de l'iceberg de la desigualtat

El Govern del Botànic i el Rialto apliquen mesures per a erradicar la violència masclista i impulsar una igualtat real i efectiva

La violència masclista, la punta de l'iceberg de la desigualtat
08/03/2020 -

La societat reivindica una societat més igualitària-. Hui, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de les Dones Treballadores i, com cada any, milers de persones ompliran els carrers de consignes i crits per una igualtat real i efectiva. No obstant això, la lluita dura tot l’any, i des del govern valencià treballen en la posada en marxa d’accions que caminen en una mateixa adreça: acabar amb les desigualtats per raó de gènere i erradicar la punta de l’iceberg de la desigualtat, és a dir, la violència masclista.

El Pacte Valencià contra la Violència Masclista, signat en 2017, va ser una de les accions pioneres dutes a terme pel Govern del Botànic. Amb quasi 300 mesures per a erradicar aquesta xacra social, 2019 es tancava amb més del 82% implantat. La protecció immediata de les víctimes; l’ampliació de la xarxa d’habitatges o la priorització en l’accés a la venda i al lloguer social; o l’equiparació de les víctimes de violència de gènere amb les de terrorisme, que permet als fills i filles tindre dret a una indemnització directa per l’assassinat de la mare són algunes de les mesures que es contemplen.

Així i tot, des del Botànic no es descansa, i com avançava la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, un dels objectius d’aquesta legislatura serà la posada en marxa de la nova Llei d’Igualtat, una llei “participada” que, entre altres coses, tractarà d’erradicar la feminització de la pobresa, perquè en l’actualitat, “el 80% dels salaris bruts anuals per davall dels 12.000 euros són de dones”.

huelga_8M

A més, en 2020, no només es destinarà 5,6 milions d’euros a la Xarxa Valenciana d’Igualtat, multiplicant per cinc la inversió en polítiques d’igualtat, que permetrà augmentar l’atenció a entitats locals de la Comunitat Valenciana, sinó que, a més, des de l’1 de gener, la llei autonòmica contra la Violència sobre la Dona s’ha adherit al Conveni d’Istanbul considerant, així, qualsevol classe de violència contra les dones com una violació dels drets humans. Un avanç destacat que amplia el focus de la violència incloent, per exemple, els matrimonis forçosos.

Grup GAMA, eina indispensable contra la violència masclista

Al voltant de 1.300 dones tenen en vigor una ordre d’allunyament a València. “No hi ha un altre problema de seguretat més greu a la nostra ciutat que la violència de gènere”, apuntava l’alcalde de València, Joan Ribó. “Sabem que el problema és estructural, i tots i totes hem d’estar units i coordinats per a ajudar a les víctimes, i facilitar-les una eixida segura”. I, ací, entra en joc el grup GAMA.

Des de 2016, GAMA té dedicació exclusiva i formació adequada per a atendre i protegir a les víctimes de violència de gènere, però no només això, ja que també treballen juntament amb els serveis socials per a ajudar a les dones a la reintegració, reinserció i volta a la normalitat. Ara, s’ha fet un pas més, i el grup GAMA comptarà amb una comissària específica per a delictes de violència de gènere, que se situarà al carrer Brasil.

D’altra banda, la consellera de Justícia Gabriela Bravo també posava en marxa, a la Ciutat de la Justícia, una comissaria específica per a atendre casos de violència de gènere. Des de les 9.00 fins a les 21.00 hores, aquesta comissària, que compta amb un espai destinat a les exploracions del mèdic forense o un despatx per a facilitar la comunicació entre les víctimes i els lletrats que realitzen l’assistència de manera gratuïta, està disponible per a oferir servei a les víctimes.

RECORREGUT I HORARI DE LA MANIFESTACIÓ DEL 8 DE MARÇ 2020 A VALÈNCIA

Enguany, la manifestació del 8 de març es dividirà en dos blocs que, durant el recorregut, s’uniran per a formar un sol grup a la seua arribada a les Torres de Serrans. Així, a les 16.30 hores, des del CIES del carrer Sapadors eixirà el primer recorregut de la manifestació del 8-M. Aquest bloc no mixt passarà per l’avinguda Doctor Waksman, plaça de Manuel Sanchis Guarner, Peris i Valero, avinguda de Giorgeta, carrer Sant Vicent i plaça Espanya. A l’altura del carrer Sant Vicent, aquesta marxa s’unirà amb la que eixirà a les 18.00 hores.

El segon bloc serà mixt, i eixirà a les 18.00 hores des del col·legi Lluís Vives, al carrer Xàtiva. Les persones reunides en aquest punt marxaran per Guillem de Castro, Passeig de la Petxina, Blanqueries i, finalment, les Torres de Serrans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dotze =

caixaontinyent
paterna