caixa popular

Segona jornada de violència de gènere a Xirivella

Segona jornada de violència de gènere a Xirivella
23/04/2018 -

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, i la regidora d’Igualtat, Isabel García, han participat este passat dissabte en la segona Jornada sobre les violències masclistes que s’ha celebrat este dissabte a Xirivella. En l’acte participat professionals de diferents àmbits d’actuació i de lluita contra este tipus de violència com ara Alberto Ibáñez Mezquita, secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat; Mar Vicent, secretària de les Dones FSC-CCOO-PV; Herminia Royo, de l’Associació de Dones Separades i Divorciades; Cristina Ochando, tècnica secretària de la Dona de CCOO PV; Pilar Gil, de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte i Amparó Vicó, de l’Associació de Dones Juristes Themis.

A través de dos taules redones s’ha aprofundit en els detalls del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i també s’ha analitzat la situació actual en l’atenció a este tipus de violència.

La regidoria Isabel García ha destacat que “amb esta segona edició es consolida el compromís de les associacions de la Casa de la Dona i d’este Ajuntament per la lluita contra la violència de gènere, la major de les desigualtats que afecten a les dones. Amb les taules hem pogut donar veu a les víctimes d’este tipus de violència, amb el testimoni d’una de les víctimes”.

L’alcalde, Ricard Barberà, per la seua banda, ha explicat que no existeix un problema si no es visualitza. “En l’última dècada 720 dones han sigut assassinades en Espanya pels seus companys o excompanys. Unes dades esferidores que demostren la necessitat que les administracions públiques treballen decidament contra esta lacra de la societat. La informació i formació és un element clau”, ha afirmat l’alcalde.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + catorze =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018