caixa popular

La violència de gènere és la segona causa de detenció a València

El grup policial dedicat a la violència de gènere s’ampliarà pròximament

La violència de gènere és la segona causa de detenció a València
27/04/2018 -

247 detencions per violència de gènere en 2017. És la dada que s’extrau de la memòria d’actuacions de 2017 del Grup GAMMA, el dispositiu policial encarregat de la violència de gènere. La regidora de Protecció Ciutadana de València, Anaïs Menguzzato, va presentar aquesta memòria dimecres passat. En ella, també es posava sobre la taula que en 2017 es van dictar un total de 1.066 ordres de protecció per aquesta raó.

D’aquesta forma, la violència de gènere se situa com la segona causa de detenció a València, únicament superada per les detencions per seguretat vial. Fins 2016, els agents de la Policia realitzaven el seu treball en el camp de la violència de gènere de manera paral·lela a les seues ocupacions quotidianes, però des d’aqueix any el Grup GAMMA es constitueix com un equip especialitzat i amb dedicació exclusiva, “la qual cosa permet major aplicació, i ha oferit millors resultats”, va assegurar la regidora.

Anaïs Menguzzato

En altre ordre de coses, per primera vegada s’ha quantificat la vigilància de les víctimes des del moment inicial en el qual es planteja el possible cas de violència i es denuncia, sense haver d’esperar al fet que hi haja una ordre dictada. Són les accions d’‘acompanyament’ a les víctimes (o possibles víctimes), el 80% de les quals estan recolzades i acompanyades durant tot el procés, incloses les actuacions en seu judicial, els processos de la qual, per la seua pròpia aridesa, poden arribar a dissuadir a les dones de seguir avant amb la seua denúncia. “Actualment sempre hi ha un o una agent del Grup GAMMA que les acompanya en tot moment i els presta el suport per a poder eixir del cercle de violència”, va destacar.

La regidora considera aquesta situació en matèria de violència cap a les dones com “un problema gravíssim” i una “necessitat social imperiosa”. Per això, va anunciar que el Grup GAMMA veurà incrementats els seus efectius i va ressaltar la importància de la seua existència. “L’exclusivitat del grup millora notablement les actuacions però cal continuar en aquesta línia”, va sentenciar.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + divuit =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC