25n
25N
25N

La telemedicina es reforça amb les videoconsultes mèdiques als centres d'atenció primària

L’objectiu és crear 2.000 punts de teleassistència als centres de salut de la Comunitat Valenciana

La telemedicina es reforça amb les videoconsultes mèdiques als centres d'atenció primària
28/05/2020 -

Els centres de salut es digitalitzen, i donen pas a les videoconsultes. La Generalitat Valenciana ha anunciat que es dotarà d’un pack tecnològic als centres de salut de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de poder realitzar videotelefonades en l’atenció primària i, d’aquesta manera, poder interactuar amb els pacients amb absoluta solvència. Si bé és cert que aquestes videoconsultes “mai substituiran el tracte personal del professional sanitari, la telemedicina és fonamental per a guanyar en eficiència i en assistència a totes les persones”, va explicar tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

D’aquesta manera, per a implementar la telemedicina en els centres de salut valencians, el Consell ha aprovat la compra de 2.000 webcams i 2.000 auriculars amb micròfon, 400 pantalles, 728 portàtils, telèfons i telefonia per ordinador, així com l’ampliació de les funcionalitats de l’aplicació existent per a la comunicació amb pacients. I és que del que es tracta és de generar 2.000 punts de teleassistència als centres d’atenció primària de la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera que ha funcionat el servei mèdic telefònic, que ha ajudat a evitar desplaçaments innecessaris dels pacients i que, a més, ha servit per a detectar possibles casos de Covid-19, ara aquesta funció es millora amb les videotelefonades on es podrà mantenir eixe contacte visual amb el nostre metge o metgessa de capçalera.

Encara es desconeix quan començarà a arribar tot aquest material als centres de salut, i com serà el repartiment, però el que sí que és clar és l’aposta del Consell per la telemedicina. “La pandèmia del coronavirus ha mostrat la necessitat d’accelerar processos ja iniciats com el de la digitalització, tant del conjunt de l’economia i la societat valenciana, com de la sanitat”, va remarcar el president Ximo Puig.

La labor dels centres d’atenció primària han sigut essencials en la lluita contra la Covid-19. I és que com la mateixa consellera de Sanitat apuntava “han sigut una barrera de contenció del virus, i eixe primer filtre de detecció del virus”. Ara, a més de tindre la capacitat d’ordenar proves PCR quan es detecten símptomes en un pacient per a fer un seguiment en cas de donar positiu, també continuaran facilitant l’assistència mèdica gràcies a la telemedicina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 11 =