25n
25N
25N

València fomenta el reciclatge amb una potent campanya informativa

A més de posar vinils informatius en els contenidors, s’agruparan en illes per a afavorir el reciclatge

València fomenta el reciclatge amb una potent campanya informativa
07/11/2019 -

València arranca una nova campanya de reciclatge per a continuar millorant els índexs de reciclatge a la ciutat. “Ens hem adonat que encara hi ha falta d’informació. La ciutadania, a vegades, no sap què és el que ha de tirar en cada contenidor, especialment, en el marró i el gris”, ha apuntat el regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Per això, s’ha posat en marxa una important campanya informativa que facilitarà el reciclatge a la ciutat.

contenedor-vidrioAixí, com ha detallat Campillo es col·locaran vinils en tots els contenidors de la ciutat, molt visuals, en els quals es detallaran quins productes van en cada contenidor, però també quins no perquè, com ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana, “hem detectat que hi ha productes creuats, especialment, entre el contenidor orgànic i el de restes”. A més, en aquests vinils, s’indicarà el telèfon d’informació (010) i un codi QR amb els punts nets de la ciutat i consells de reciclatge.

Així mateix, una altra de les accions destacades que es duran a terme és l’agrupació dels contenidors en illes. En aquest sentit, Campillo ha assenyalat que els contenidors estaran agrupats en diferents tipus d’illes. “Com a mínim, hi haurà un contenidor de residus orgànic, un altre d’envasos lleugers i un altre de restes. En algunes illes, també s’incorporarà el contenidor de paper-cartó i el de vidre”.

I és que la idea és facilitar el reciclatge a la ciutadania agrupant els contenidors per a recalcar la importància que té la separació de residus. “No reciclar o no reciclar bé suposa que molts productes que podria reutilitzar acaben en els abocadors, i això no només suposa una despesa per als valencians i valencianes, sinó que també perjudica el medi ambient”.

No obstant això, aquesta important transformació es realitzarà per fases. D’aquesta manera, es començarà pels 13 barris que ja compten amb el contenidor marró, com la Creu Coberta, el Cabanyal o Aiora, i durant l’any que ve s’implementarà per tota la ciutat. Per descomptat, aquesta campanya ve acompanyada de punts d’informació, que se situaran en els diferents barris, per a informar de les novetats, al mateix temps que arribarà a les bústies i comerços d’aquests barris una carta explicativa. Finalment, abans de traslladar qualsevol contenidor, 4-5 dies abans es col·locarà un adhesiu informant de la nova ubicació.

En total, en les pròximes setmanes, es traslladaran un total de 727 contenidors. Però, a més, València aposta per l’accessibilitat, i se substituiran 286 contenidors de 1.000l per 98 de 3.200l. Una campanya de promoció del reciclatge potent, que busca seguir amb la mateixa tendència. I és que, per exemple, s’ha passat de reciclar al voltant de 273 tones de residus orgànics en 2016 a més d’11.000 en 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + disset =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus