25n
25N
25N

Vilar sol·licita destinar el romanent pressupostari de 2018 a l'increment salarial del personal

Vilar sol·licita destinar el romanent pressupostari de 2018 a l'increment salarial del personal
16/01/2019 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha sol·licitat en la reunió de la Comissió d’Hisendes Locals i Finançament Local de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que part dels romanents i superàvits municipals del 2018 puguen destinar-se a la despesa de personal motivat pels increments salarials dels empleats públics aprovats per un recent decret llei, adoptat pel Consell de Ministres el passat 21 de desembre.

«Estem molt satisfets que, per fi, els empleats i empleades públiques comencen a recuperar almenys part del poder adquisitiu que van anar perdent durant els últims anys del govern del Partit Popular», ha assenyalat el titular d’Hisenda. «Encara que estem amb total capacitat pressupostària per resoldre aquests increments, entenem que almenys per a aquells ajuntaments que hagueren aprovat els pressupostos abans del decret llei, part dels seus romanents del 2018 haurien de poder-se aplicar per suplementar el Capítol I –de personal– per l’import derivat d’aquests increments».

Vilar ha explicat que la comissió de la FEMP ha mostrat interés perquè, durant la primera quinzena de març, «estiga solucionat, bé via llei d’acompanyament dels Pressupostos Generals de l’Estat, bé via decret llei, l’aplicació pels plens dels diferents ajuntaments dels seus romanents del 2018». Segons l’edil, en la reunió també s’ha valorat que es recullen diversos programes d’habitatges públics i ocupació, així com inversions financerament sostenibles, «si bé segons el parer de la comissió, hauria d’ampliar-se encara més el ventall d’inversions financerament sostenibles».

Respecte al capítol de personal dels pressupostos municipals, en la trobada de la FEMP s’ha assenyalat la possibilitat d’aplicar romanents als increments del cost de la Seguretat Social que pogueren generar-se per la nova edat de jubilació del personal de Policia Local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − dotze =