25n
25N
25N

Els vells autobusos de l'EMT transporten esperança a les zones més vulnerables

Medicaments, material quirúrgic o material escolar són algunes de les ajudes que els autobusos de l’EMT han portat als països amb més necessitats

Els vells autobusos de l'EMT transporten esperança a les zones més vulnerables
27/09/2019 -

La renovació de la flota de l’EMT segueix el seu curs. I és que si des de 2011 a 2015 només es van comprar 2 autobusos, de 2015 a 2019, ja s’han comprat un total de 176 autobusos – 138 híbrids, 2 elèctrics i 36 dièsels Euro VI -. Però, Què ocorre amb els autobusos que es retiren de la circulació? L’opció senzilla seria manar-los al desballestament. No obstant això, l’EMT opta per donar-los una segona vida, això sí, a aquells autobusos que estan en millors condicions i que encara poden continuar rodant.

“Per a donar-los una segona vida útil, s’atenen les peticions que arriben a l’Empresa Municipal de Transport, que no es fa càrrec de les despeses derivades de la donació, i es destinen a causes solidàries”, explica el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi. Així, els autobusos retirats de l’EMT passen de transportar persones a transportar aliments, medicaments, cultura o educació.

emtVa ser en 2016 quan es va dur a terme la primera donació: dos autobusos als camps de refugiats de Tindouf, al Sàhara, que es van destinar per al desplaçament de professorat i estudiants i, l’altre, per a connectar els diferents camps de persones refugiades. Un any després, un altre autobús arribava a Mali perquè complira amb la funció de transportar tant alumnat, com a persones infermeres.

No obstant això, aquests autobusos no arriben buits. I és que si en la primera donació es va omplir d’equipament informàtic, el següent va arribar a la seua destinació carregat de material escolar, aliments i medicines, gràcies al projecte ‘Solidaridad sobre ruedas’.

L’any passat, aquesta experiència solidària va tornar al país africà enviant un autobús destinat al transport escolar en les zones remotes. En aquesta ocasió, l’autobús es va omplir de material quirúrgic, donat per l’Hospital General de València, gràcies al qual es va poder obrir, al poblat Samayana, una clínica de cirurgia pediàtrica i ginecologia, salvant la vida de milers de persones. Així mateix, un altre autobús, de nou, va arribar al camp de persones refugiades de Tindouf, però aquesta vegada replet d’aliments, medicaments i roba.

Enguany, com va explicar en el seu moment Grezzi “s’està preparant un nou projecte que arribarà a Guinea Bissau, a més dels 18 autobusos que el govern de Cuba destinarà per a ús del Ministeri de Cultura del país”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + sis =

CCCC
torrent