25n
25N
25N

Estudiants de secundària han publicat el vídeo 'La humanitat, el nostre millor patrimoni'

Estudiants de secundària han publicat el vídeo 'La humanitat, el nostre millor patrimoni'
21/03/2017 -

Hui s’ha publicat el vídeo elaborat per estudiants d’educació secundària de centres de la ciutat, en el marc de la xarxa Apuja el To contra el Racisme, impulsat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, i amb motiu de la celebració, hui dia 21, del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de les entitats d’iniciativa social Moviment contra la Intolerància, Moviment per la Pau – MPDL i València Acull.

El vídeo porta per títol “La humanitat, el nostre millor patrimoni”, i arreplega les reflexions, anàlisis i missatges d’alumnes d’ESO dels centres IES 26 Misericòrdia, IES Malilla, CE Marni, IES Patraix Vicenta Ferrer Escrivà, Base Social Moviment per la Pau, col·legi Som Escola, IES El Clot, IES Rascanya, Centre de Dia Municipal per a Joves Malva-rosa i Societat Cooperativa V. Juan Comenius.

Es tracta, tal com s’ha explicat des de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, d’una iniciativa d’impuls d’una xarxa de centres d’educació secundària per al desenvolupament d’accions socioeducatives contra el racisme i la xenofòbia.

En aquesta ocasió, l’alumnat s’ha implicat en la producció i elaboració del vídeo “La humanitat, el nostre millor patrimoni”, que arranca precisament amb una referència al reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El missatge del vídeo aprofita la proximitat de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, el 21 de març, a la primera edició de les Falles amb aquesta consideració de la UNESCO, i llança el missatge següent: “A la ciutat de València tenim Patrimoni de la Humanitat. Però, a més, volem que la humanitat siga el nostre millor patrimoni”. A partir d’aquesta idea inicial, se succeeixen les aportacions i reflexions realitzades pels i per les estudiants dels diversos centres educatius.

La producció del vídeo conjunt i la gravació de la primera part ha anat a càrrec del professorat i alumnat del col·legi Juan Comenius (centre adherit a la xarxa i en el qual es cursen cicles formatius superiors vinculats a la matèria de videocreació). La seua elaboració i difusió pretén potenciar el sentit de pertinença dels diferents centres educatius a la xarxa Apuja el To contra el Racisme i generar un coneixement i interés social sobre aquesta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − onze =

museo prehistoria