25n
25N
25N

Cau granís "de la grandària de cigrons" a València i llamps en diversos punts en una vesprada de tempestes

07/07/2019 -

Granís “de la grandària de cigrons” i fins i tot “majors” han caigut a la ciutat de València durant la vesprada d’aquest diumenge, marcada per tempestes amb llamps a les províncies de València i Castelló, segons ha informat Aemet a través de Twitter.

Després de les altes temperatures registrades durant la resta de la jornada, Castelló i València han registrat tempestes acompanyades de llamps. En aquesta última província s’ha registrat “molta activitat” elèctrica. Fins i tot, ha caigut granís sobretot a l’oest i nord de l’àrea metropolitana de València.

És el cas també de Requena, on la pedra i la tempesta han provocat la congestió de la A-3, en un tram de tres quilòmetres, ha informat el 112.

Les tempestes han afectat també les temperatures. Per exemple, en sol 20 minutos els termòmetres han baixat més de 13 graus a Utiel, des dels 33,5 graus als 20,1, al voltant de les 17 hores. També s’han registrat, en aquesta mateixa localitat, ratxes de vents de 88 quilòmetres per hora. La temperatura que a les 17 hores era de 33.5 °C ha descendit en vint minuts a 20.1 °C.

Això es deu al fet que tempestes que es van formar a Albacete es mouen ràpidament cap a l’est. En alguns casos han estat acompanyades de granís i han generant ratxes molt fortes de vent. Han penetrat per l’interior de València amb ràpid moviment cap al nord-est.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 17 =