25n
Orgull
Orgull

Milers de persones viuen amb emoció l'Encontre de la Verónica a Torrent

Les representacions de la Passió omplin d’emoció els carrers de la ciutat

18/04/2019 -

Centenars de persones van gaudir anit de l’Encontre de la Verònica, un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa de Torrent, que organitza la germadat de la Santa Faç i en el qual participen altres germandats. La plaça del Bisbe Benlloch va acollir l’encontre entre els passos de Crist i la Verònica, que prèviament havien eixit en processó des de la parròquia de Sant Luís Beltrán i la seu de la Santa Faç al carrer Picassent, respectivament. D’una banda, des de la parròquia de Sant Luís van desfilar al costat del pas de Crist amb la creu, les germandats de la Flagel·lació del Senyor, Sant Sepulcre i Santa Faç, amb la Reina de l’Encontre, María Silla Mora, després del pas. Des del carrer Picassent, el Sant Sopar, Jesús Nazareno i la Verge dels Dolors van acompanyar al pas de la Verònica. A més, esta comitiva va estar encapçalada per Emma Martínez, que representa a la Verónica enguany. Poc abans de les 23 hores, va tindre lloc l’acte central amb la recreació de l’Encontre.

L’Encontre de la Verònica va ser sol un dels molts actes que van tindre lloc anit a Torrent en el marc de la Setmana Santa. La nit va començar amb les representacions de les Negacions de Pedro a càrrec del grup dramàtic d’esta germanor. Les representacions es van succeir als carrers del barri de l’Ermita. També va haver-hi representacions entre la plaça de la Llibertat i la parròquia de la Sagrada Família, esta vegada, a càrrec del GTI Grup de Teatre i la germandat del Divino Costado de Crist, que organitza el trasllat i representació de les Tres Caigudes de Jesús Camí del Calvari.

Altres germandats també van realitzar els seus trasllats processionals. La primera a recórrer els carrers de la ciutat seguida de nombrós públic i participants en la processó va ser la germanadat de Jesús de Medinaceli. Per la seua part, la germandat de Jesús davant el Sanedrí, acompanyada de la banda de Tambors i Cornetes Mare Nostrum de Quart de Poblet, va desfilar com a novetat amb el seu pas portat per portants, novetat que va ser seguida amb expectació. La germandat de les Set Paraules va realitzar el trasllat del seu pas que enguany estrena la figura de Sant Joan, beneïda recentment.

A la mitjanit, el protagonisme va ser per a la germandat de l’Oració de l’Hort i la seua tradicional “processó de les cadenes”, ja que els membres de la germandat desfilen en silenci portant cadenes. Al costat d’ells va participar la Reina de l’Encontre, María Silla Mora, que pertany a esta germandat, al costat de les seues cambreres, Blanca i María, així com el germà major suprem, Francisco Javier Silla Agustí.

Des de la parròquia de Montsió va partir el trasllat del pas del Prendiment de Jesús. Com en els últims anys, al costat de les imatges, va participar la Schola Gregoriana Laetentur, que va interpretar motets, peces musicals medievals, al llarg del recorregut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =