Victòria de caràcter davant d'un rival directe (86-81)

L'encert de Van Rossom, l'anotació de Sikma i San Emeterio i la defensa de Sastre i Dubljevic van certificar la victòria en els últims tres minuts

1617_vbc-hgc-3-1

Valencia Basket va sumar el seu 13ª victòria en la Liga Endesa amb un treballat triomf sobre el Herbalife Gran Canaria (86-81). L'encert de Van Rossom va liderar a l'equip en una primera meitat de domini altern i quan més apretava el quadre groc, l'anotació de Sikma (cinc punts seguits en el moment clau) i San Emeterio (13 punts) i la defensa de Sastre i Dubljevic van certificar la victòria en els últims tres minuts.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. L’aler càntabre mantenia la mà calenta després de la seua exhibició del dimecres i va inaugurar el marcador amb un triple. Sikma va aprofitar les bones passades dels seus companys per a anotar dues cistelles seguides i un triple de Sam Van Rossom va portar a Casimiro a parar el partit amb 10-2 en el marcador. Un palmeig de Dubljevic i el segon triple de Sam Van Rossom van elevar la renda taronja fins als onze punts (15-4 min.5). Eulis Báez va assumir el pes ofensiu dels seus, encara que Rafa Martínez primer i un triple de Sato després i una preciosa passada de Vives per a Oriola per a acabar van ampliar l'avantatge fins al 24-9. Vives va ampliar el parcial fins a un 10-2 i la màxima fins a el +16 des del tir lliure fins que ho va tallar Rabaseda, també des de la línia. Una safata de Vives va replicar al triple de Salin per a deixar el marcador en 27-14 al final del primer quart.

Dubljevic i una esmaixada després de robatori de Sastre van mantindre l'avantatge taronja en l'inici del segon acte, i encara que Hollins i Aguilar anotaven, un triple de Sastre i una cistella de Diot posaven el 35-22 a set minuts del descans. Els dos equips van pujar la intensitat de les seues defenses, gràcies a la qual cosa Valencia Basket mantenia la desena d'avantatge malgrat no poder anotar amb facilitat fins que una acció individual de McCalebb va posar el 37-28 a 3:30 del descans. Un 2+1 de Kuric va acostar als grocs a sis encara que la rèplica immediata va ser el tercer triple de Sam Van Rossom per al 40-31. McCalebb mantenia als seus i malgrat que una esmaixada de Kravtsov equilibrava la cistella d'O’Neale, un encert després de robatori de Hendrix posava a cinc a l'equip canari, col·locant el 42-37 en arribar a l’intermedi.

Bojan Dubljevic va començar la segona meitat anotant dos ganxos però Herbalife Gran Canària va trobar als seus interiors per a anotar i una cistella de McCalebb va posar el 46-43. L'equip taronja no va trobar l’anella en les accions següents i Báez va acostar als seus a un des del tir lliure. Herbalife Gran Canaria va seguir castigant les pèrdues en este inici de segona meitat i es va posar per damunt amb una safata d'O’Neale. San Emeterio i l’aler nord-americà de l'equip groc van entrar en un duel d'intercanvi de cistelles al que es va unir Will Thomas amb un triple per a posar el 51-49. Una antiesportiva sobre Van Rossom amb els dos tirs lliures anotats va donar un poc d'oxigen a l'equip taronja, i encara que Paseknics feia mal baix l’anella amb els seus centímetres, la defensa mantenia per damunt a Valencia Basket fins a un tir per elevació d'Oriola i una doble tècnica al Herbalife que va suposar una jugada de quatre punts amb cistella i addicional d'Oriola que va posar el 59-51. Rabaseda va anotar el triple, Vives els dos tirs lliures i després d'una bona defensa de Sastre sobre Salin, Vives va anotar baix l’anella i Pablo Aguilar un triple des de la seua línia de triple per a deixar-ho en 63-57 amb deu minuts per jugar.

Herbalife Gran Canaria va trobar l’anella penjant-li pilotes a Ryan Hollins però Oriola i Sato replicaven en l'altre costat per a mantindre els sis d'avantatge. La tornada al partit de McCalebb i Hendrix i un triple de Rabaseda va posar a dos a l'equip canari (68-66) amb més de cinc minuts per al final. Dubljevic va anotar baix l’anella, Báez va aconseguir un 2+0 i Sikma va clavar el triple i dos tirs lliures després d'una gran passada de beisbol per a posar el 75-68. Un tap de Sastre sobre la safata de McCalebb i el triple posterior de San Emeterio portaven a Casimiro a parar el partit amb 78-68 i tres minuts i mig per jugar. San Emeterio va respondre a la cistella d'O’Neale i Kuric va anotar el triple des de la cantonada. Dues bones accions defensives de Bojan Dubljevic van tancar el partit i San Emeterio, Vives i Sikma van posar des del tir lliure el 86-81 definitiu.