25n
25N
25N

L'autor valencià de novel·la històrica Víctor Labrado inicia el Cicle d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana

Va rebre el premi Enric Valor de novel·la en valencià en 2015 amb l’obra ‘No mataràs’. A més. Labrado és un cronista de la història que van viure les classes humils a la Comunitat Valenciana durant la Guerra Civil i la postguerra

L'autor valencià de novel·la històrica Víctor Labrado inicia el Cicle d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana
16/02/2017 -

El cicle de Trobada d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana ha inaugurat l’edició d’enguany amb la intervenció de l’escriptor valencià Víctor Labrado, que cultiva el gènere de la novel·la basada en fets històrics.

Precisament, la biografia ‘Pepe el Carinyo’, un jugador de pilota valenciana de Rafelcofer que va acabar sent un maqui amagat a les muntanyes, li va permetre alçar-se amb el premi Enric Valor de Novel·la en valencià en 2015 amb l’obra ‘No mataràs’.

‘No mataràs’ forma part d’una sèrie de novel·les com ara ‘La guerra de quatre’ i ‘Quan anàvem a l’estraperlo’, que plasmen la situació econòmica i social que van viure les classes més humils durant la Guerra Civil i la postguerra.
La minuciosa investigació que realitza l’autor amb entrevistes directes a persones que van conéixer els seus personatges i amb la consulta de documentació històrica i arxius militars reconstrueixen una fidedigna crònica de la història contemporània de la Comunitat Valenciana.

Altres títols de l’autor, natural de Sueca, on imparteix classes en un institut de l’ESO, són ‘La mestra’ i ‘Llegendes valencianes’. En literatura infantil ha escrit ‘Cròniques d’un rei’ i l’assaig ‘El segle valencià’ guardonat amb el premi d’assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Els alumnes dels instituts d’Educació Secundària i centres de Primària de Biar, Catarroja, Picassent i València han sigut els primers d’enguany que han mantingut una trobada amb l’escriptor de les seues lectures.

Les Trobades amb Escriptors es realitzen de febrer a maig i formen part del cicle d’animació a la lectura del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura ‘Llegim llegim llegim’. La resta d’autors que participen en aquesta edició són Antonio Muñoz Molina, Luis Landero, Fani Grande, Marta Sanz, Antonio Cabrera, Joan Olivares, Teresa Broseta, Marisol González Felip, i els il·lustradors Miguel Calatayud i Cristina Durán.

El Cicle d’Escriptors compta amb la col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − sis =