25n
Orgull
Orgull

Víctimes de violència masclista podran alertar de la seua situació amb un gest en comerços de proximitat

Víctimes de violència masclista podran alertar de la seua situació amb un gest en comerços de proximitat
11/08/2021 -

La Conselleria d’Igualtat i la Unió Gremial de la Comunitat Valenciana crearan una xarxa d’alerta primerenca contra la violència masclista en comerços locals i de proximitat. Aquests establiments es convertiran en ‘punts violeta’ on les víctimes podran alertar de la seua situació dissimuladament amb un gest perquè els venedors puguen donar l’avís als serveis especialitzats.

Així ho han acordat la vicepresidenta i consellera, Mónica Oltra, i el president de l’entitat, Juan Montilla, a partir d’una proposta d’aquesta organització empresarial al fil del distintiu impulsat pel Ministeri d’Igualtat. Les dues parts treballaran en els pròxims mesos per a fer realitat aquest projecte.

En la proposta s’inclou una xicoteta formació o orientació als comerços perquè els venedors puguen detectar una possible alerta. Amb només un gest, bastarà amb posar la mà sobre la icona per a detectar la necessitat d’ajuda i activar els protocols d’alerta primerenca.

Oltra ha destacat la necessitat d’estendre els ‘punts violeta’ per a “no carregar sobre les dones també el pes de la denúncia”, sobretot en “espais de confiança” com aquests comerços on s’estableix una relació personal amb els venedors.

L’objectiu és que les víctimes se senten “des d’un primer moment” en un espai segur on dissimuladament puguen donar l’alerta, a més d’augmentar la sensibilització de la societat tant en l’acompanyament d’aquestes dones com en la importància de denunciar als agressors.

Per això, els establiments comptaran amb una guia de recursos per a saber com actuar i oferir informació i acompanyament. Es tracta de facilitar l’acostament de moltes dones que no denuncien ni acudeixen a buscar ajuda a llocs on les coneixen i es poden sentir segures per a alertar de la situació de maltractament que pateixen.

D’altra banda, en la trobada s’ha analitzat la problemàtica del comerç, un sector que representa més del 15% del PIB i genera prop de 215.000 llocs de treball dels quals les dones suposen el 60%. El relleu generacional, la conciliació laboral i familiar, els horaris comercials i els festius amb obertura són els “grans problemes” als quals apunta Unió Gremial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =