25n
25N
25N

Vuit víctimes de violència masclista registrades a la Comunitat en 2017

El Pacte contra la Violència de Gènere proposa mesures per a erradicar la violència de gènere

Vuit víctimes de violència masclista registrades a la Comunitat en 2017
10/01/2018 -

El Govern ja ha confirmat que Andrea Carballo, la jove de 20 anys, de Castelló es converteix en la vuitena víctima per assassinat masclista a la Comunitat Valenciana del passat any. Davant aquesta confirmació, Vila-real, la localitat castellonenca en la qual vivia la jove, ha decretat tres dies de dol oficial. El passat 23 de desembre, Andrea Carballo va morir en una col·lisió contra una gasolinera de Benicàssim. El conductor, la seua exparella, Víctor Llorens de 29 anys, al que la víctima havia denunciat, dies abans, per maltractaments.

L’agressor tenia una ordre d’allunyament de 200 metres, i la impossibilitat de comunicar-se amb Andrea Carballo per cap via, des que el passat 15 de desembre s’interposara la querella en el Jutjat de Violència sobre la Dona de Vila-real. No obstant això, el 23 de desembre li la va saltar, i es va produir el trist desenllaç. Amb Andrea Carballo són vuit les víctimes de violència de gènere registrades a la Comunitat Valenciana, i 49 dones assassinades a Espanya al llarg del 2017. Unes dades esgarrifoses que fan reflexionar sobre la societat en la qual vivim.

Per a lluitar contra la xacra de la violència masclista, la Comunitat Valenciana compta, des de fa uns mesos, amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. 293 mesures encaminades a erradicar la violència de gènere, i al fet que deixe de ser només un problema domèstic per a convertir-se en un problema social.

En aquest sentit, algunes de les mesures més destacades són l’ampliació de la xarxa de centres dona en totes les ciutats de més de 100.000 habitants, el protocol d’intervenció social educativa per a maltractadors condemnats, així com mesures de prevenció com la formació en igualtat per a treballadors públics i per al personal docent o la implantació de coordinadors d’igualtat en els centres educatius.

Així mateix, el passat mes de novembre, es va aprovar, per unanimitat, el dictamen de subcomissió sobre l’erradicació de la violència masclista, que també va proposar mesures en diferents àmbits de la societat. D’aquesta manera, en salut pública, es va proposar difondre informació sobre els recursos disponibles per a garantir una detecció precoç de les situacions de violència de gènere.

En l’àmbit de la justícia, a part de protegir al menor en els drets de custòdia, una mesura important és la de superar la vinculació de la denuncia amb la protecció assistencial de la víctima. Per descomptat, en el camp laboral, també es van desenvolupar programes per a fomentar l’ocupació i garantir la inserció de les dones amb inscripció preferent en les línies d’actuació del Servef per a assegurar-los la independència econòmica.

Moltes mesures que s’estan posant en pràctica, amb l’objectiu que no hi haja ni una més en 2018. Des de totes les institucions recorden que la denúncia és primordial, però també és necessari millorar els protocols de protecció de la víctima perquè la violència masclista no acabe amb cap dona més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 3 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa