25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana suma 5 assassinades més per violència masclista que en tot 2018

Segons les xifres oficials, ja s’han comptabilitzat 1.024 víctimes mortals del masclisme des de 2003

La Comunitat Valenciana suma 5 assassinades més per violència masclista que en tot 2018
23/10/2019 -

Helena, resident a Dénia (Alacant), és una de les últimes dones assassinades per violència masclista. La seua exparella, amb una ordre d’allunyament vigent, va accedir a l’habitatge a través del balcó i la va degollar; tot davant de la filla de tots dos, una altra víctima més del terrorisme masclista. “Cada vegada que assassinen a una dona ataquen a tota la societat, i una societat que mata a les seues dones està malalta i s’ha de curar”, ha assenyalat la Vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, sobre el cas. La Comunitat Valenciana suma així 7 víctimes mortals a octubre de 2019; en 2018 van ser 2.

Segons les dades proporcionades per l’Institut de la Dona i el Ministeri d’Igualtat, en tot l’Estat espanyol s’han assassinat, enguany, a 49 dones. Es confirmen les males notícies a les quals apuntava, fa uns dies, el Consell General del Poder Judicial: se superen les 48 víctimes de 2018 i segueix sense ser clara cap tendència a la baixa. El masclisme continua viu i mata.

En la Comunitat Valenciana, fins al 22 d’octubre de 2019, s’han registrat un total de 7 dones assassinades, cinc més que en tot 2018, i només una menys que en tot 2017. Es tracta, al costat de Cantàbria, de l’única comunitat en la qual augmenten les víctimes.

Hui mateix es realitzarà, a les portes del Palau de la Generalitat, un minut de silenci en senyal de dol i repulsa a l’assassinat masclista d’Helena. Així ho va detallar ahir Oltra, que també va incidir en la necessitat de revisar l’ocorregut amb el cas: “Veurem que ha passat, perquè la majoria de dones assassinades no tenen denúncia prèvia. En aquest cas no sols hi havia denuncia sinó una ordre de protecció. Hem de mirar molt bé en quin escaló hi ha hagut una fallada”. L’última víctima tenia un grau de protecció mitjana, per la qual cosa el dispositiu ha fallat.

Des que es va començar a comptabilitzar els casos, en 2003, en la Comunitat Valenciana s’han assassinat a 131 dones, mentre que en tot l’Estat la xifra és de 1024 víctimes mortals de la violència masclista. Durant la sessió d’investidura de Ximo Puig, aquest lamentava que poques hores abans una dona d’Alboraia era la víctima número 1.000; des de llavors hi ha 24 més. “Ja és suficient de terrorisme i foscor. Treballem tots junts, amb la Generalitat davant, per una societat lliure d’aquest malson“, va assenyalar.

La principal eina de la Comunitat per a combatre la violència masclista s’articula a través del Pacte Valencià contra la Violència Masclista que, com va anunciar Oltra, es reunirà per a analitzar les fallades en l’últim cas i que es preveu actualitzar aquesta legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =