25n
25N
25N

Les víctimes del metro convoquen una concentració de comiat: "Per fi podrem reprendre les nostres vides i descansar"

Les víctimes del metro convoquen una concentració de comiat: "Per fi podrem reprendre les nostres vides i descansar"
22/02/2020 -

Les víctimes de l’accident de metro de València registrat el 3 de juliol de 2006 –que va costar la vida a 43 persones i va provocar ferides a altres 47– han convocat una última concentració “com a comiat de totes les persones” que els “han donat suport al llarg d’aquests anys”. “Ara podrem tancar aquesta etapa i passar pàgina. Per fi podrem reprendre les nostres vides, i descansar”, ha manifestat la presidenta de l’associació, Rosa Garrot.

Després que el gener passat el Jutjat penal número 6 emetera una sentència ‘in voce’ amb condemnes per a quatre acusats i l’absolució d’altres quatre més, tots ells exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), l’associació celebrarà una última concentració el pròxim dia 3 de març a les 19 hores en la plaça de la Verge de València.

La presidenta de l’associació ha valorat aquest dissabte, en un comunicat, la sentència que condemna a quatre exdirectius d’FGV a un any i deu mesos de presó, després que els condemnats acceptaren els fets que se’ls imputava. Ha assegurat que estan “contents” perquè han “aconseguit tot el que es podia aconseguir, més enllà fins i tot del que es podia imaginar”.

“Si en un primer moment, sense conéixer el document, només podíem fer una lectura general i mostrar la nostra satisfacció pel reconeixement per part de l’empresa de la seua responsabilitat en l’accident, ara, amb el document a la mà, l’alegria i sensació de triomf encara és major. I sorpresa. Molta sorpresa per tant com s’ha reconegut”, han manifestat les víctimes.

D’aquesta manera, han celebrat que l’empresa “diu que sí” a “tot el que s’ha estat negant aquests més de 13 anys”. Ha posat l’accent que els quatre acusats “assumeixen les deficiències en les infraestructures i material mòbil i en la formació i selecció del personal”, que “posaven de manifest uns defectes molt greus de seguretat en la Línia 1, i que pels seus llocs de responsabilitat com a membres del Comité de Seguretat en la Circulació o de la DASE (Direcció d’Auditoria per a la Seguretat), coneixien o havien de conéixer”.

“Tots ells eren conscients que tals deficiències detectades en una activitat de transport de persones comportaven un risc molt greu per a la seguretat dels treballadors i resta de viatgers. I així i tot no van fer res per a evitar-ho”, ha censurat, abans de remarcar que els fets provats “exculpen de tota responsabilitat al conductor”. “Això és ni més ni menys el que portem denunciant des del primer dia, que la responsabilitat és de l’empresa, no del treballador”, ha recordat.

Per a les víctimes, “que siguen els mateixos directius de l’empresa els qui ho reconeguen” li dóna “un valor afegit a la sentència”. “Però alhora que assumeixen la seua responsabilitat en l’accident, exculpen a la resta de directius, la qual cosa fa impossible obtindre una condemna per als altres quatre acusats”, ha afegit.

Garrot ha assenyalat que, “no obstant això, des del moment que es reconeix la mala gestió de l’empresa, s’està implicant la resta de directius”, inclosos l’exgerente d’FGV, Marisa Gracia, “que encara que no se li puga imputar responsabilitat penal, queda assenyalada la seua responsabilitat de gestió en ésser la màxima responsable d’FGV”.

Per tot això, les víctimes de l’accident estan “contentes”. “Hem estat més de 13 anys amb la versió inamovible que l’accident va ser inevitable el responsable del qual va ser el conductor. I era impossible canviar aquesta ‘veritat'”, ha destacat l’associació.

“Per fi es demostra que tenim raó, que la nostra lluita era justa.
Aquest reconeixement per part de l’empresa remarca la nostra lluita, alhora que deixa en evidència a totes les persones que ho han estat negant any rere any”, han celebrat les víctimes.

LAMENTEN LA RESPOSTA DEL PP

A més, han criticat que “la resposta política per part del PP continuava sent la del primer dia, tirar la culpa al conductor sense plantejar-se si més no que l’accident més gran de metro ocorregut a Espanya evidenciava la mala gestió de l’empresa”.

“Ni tan sols la mort de 43 persones va remoure les seues consciències, i van dedicar tot el seu esforç a defensar que l’accident era inevitable i que l’únic responsable era el conductor”, ha retret l’associació.

En aquest punt, l’associació ha criticat que els “polítics del PP” els “acusaven de tindre interessos ocults i voler danyar la imatge del partit”. Però ara, han assenyalat, es demostra que les seues reivindicacions “no atenien gens d’interés ocult” i “només buscaven la veritat i evitar que tornara a succeir un altre accident tan brutal com l’ocorregut el 3 de juliol de 2006”.

L’associació ha subratllat que es demostra que “els que han actuat malament han sigut ells, tirant-li tota la culpa al conductor sense qüestionar la gestió de l’empresa pública dependent de la Generalitat que ells governaven”.

“LA MATEIXA RESPOSTA SENSE CAP ESPERANÇA DE CANVI”

En la mateixa línia, l’associació ha criticat que la jutgessa d’instrucció “continuava negant qualsevol possible responsabilitat de l’empresa”. Ha recordat que sempre va haver-hi “la mateixa resposta, sense cap esperança de canvi”. “Amb aqueixa sensació d’impotència que dóna saber que per molt que faces, res canviarà. I de sobte, sorpresa, la responsabilitat de l’empresa en l’accident queda reconeguda”, ha afirmat l’associació, abans d’assenyalar que no li ho podien creure.

Així, Garrot ha assenyalat que “queda en dubte la gestió de la jutgessa”, “la seua obstinació a negar la relació entre la falta de mesures de seguretat i l’accident queda ara en evidència”.

“Malgrat reconéixer en el seu Acte d’arxiu de 15 de maig de 2007, que la instal·lació d’una balisa, o la correcta programació de la ja existent per a controlar la velocitat de la corba, haguera evitat l’accident, conclou que d’aquesta omissió no es pot imputar cap responsabilitat als directius de l’empresa. No obstant això ara van quatre d’aqueixos directius i reconeixen que sí, que la responsabilitat és seua”, ha agregat.

Ha insistit que “aquesta assumpció de responsabilitats deixa en molt mal lloc la instrucció”, alhora que “enalteix la labor tant del Ministeri Fiscal i dels advocats de les víctimes”, com també la de l’Audiència Provincial, que “insistia una vegada i una altra” a la jutgessa d’instrucció “la necessitat d’obrir la investigació a totes les variants que pogueren tindre relació amb l’accident”. “Sempre es va negar, retardant aquest moment més de 13 anys. Però encara que tard, per fi ha arribat”.

“Ho hem aconseguit. La veritat escrita ha canviat. L’accident era evitable, va succeir a conseqüència de la mala gestió de l’empresa, i els responsables són els directius, no el conductor. Ara podrem tancar aquesta etapa i passar pàgina. Per fi podrem reprendre les nostres vides, i descansar”, han celebrat les víctimes més d’una dècada després de l’accident.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 13 =

escalante
Informacion coronavirus
el puig