25n
25N
25N

El vicepresident Carlos Fernández Bielsa visita les obres de la Diputació a la Vall d'Ayora-Cofrentes

El vicepresident Carlos Fernández Bielsa visita les obres de la Diputació a la Vall d'Ayora-Cofrentes
02/09/2020 -

El vicepresident de la Diputació i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, s’ha desplaçat aquest dimecres fins a la Vall d’Ayora-Cofrentes per a conéixer l’estat d’algunes de les obres finançades per la corporació provincial en els municipis d’una comarca de 9.835 habitants que ha rebut 7,5 milions d’euros de la Diputació en els últims tres anys.

Bielsa ha començat el seu recorregut per Ayora, capital de la comarca, on ha visitat al costat de l’alcalde, José Vicente Anaya, les obres de millora de les infraestructures hídriques i pavimentació del carrer Peso Real, així com les actuacions realitzades en la xarxa hídrica i el paviment de la plaça La Cárcel i els carrers Horno i San Nicolás. Ayora ha destinat una mica més de 200.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) a aquestes intervencions bàsiques per a millorar un servei prioritari per a les veïnes i veïns del municipi.

El responsable de Cooperació de la institució provincial ha continuat la seua ruta a Zarra, on ha sigut rebut per la segona tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials i Municipals, Belén Rubio. En aquest xicotet municipi de menys de 400 habitants, Bielsa s’ha interessat per la reubicació del centre d’atenció primària en l’antic centre de majors, una obra inclosa en el SOM amb una inversió de 38.000 euros; la climatització dels apartaments turístics i la reforma de la piscina, que en la seua tercera fase ha comptat amb 75.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació.

L’última escala del vicepresident Bielsa a la Vall d’Ayora ha sigut el municipi de Teresa de Cofrentes, on el consistori que dirigeix Francisco Cebrián ha decidit construir un gran complex esportiu, amb gimnàs i piscina, per al qual han destinat al voltant d’1,5 milions d’euros de diferents plans provincials.

Inversió per habitant

Aquestes són només algunes de les obres executades o en procés d’execució en una comarca en la qual la Diputació ha invertit 7,5 milions d’euros en els últims tres anys, sumant els 3,3 milions del Pla d’Inversions 2020/21 que s’ha posat en marxa enguany, el SOM 2018/19 que s’està completant amb una dotació de 2,4 milions, l’assignació de 765.000 euros del Fons de Cooperació de 2020 i altres aportacions ordinaris i extraordinàries que ronden el milió d’euros.

Amb aquestes xifres, la inversió per habitant a la comarca de la Vall d’Ayora-Cofrentes és d’aproximadament 250 euros anuals per part de la Diputació, que ha incrementat les ajudes als ajuntaments sobre la base d’una gestió basada en l’autonomia municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =