25n
25N
25N

Vicent Soler: “Hui és un gran dia per als valencians perquè es repara la marginació en la inversió estatal pel bloqueig de l'anterior Govern a l'Estatut”

El conseller d’Hisenda ha assistit a un acte a Madrid amb motiu de la tramitació en el Congrés de la reforma de l’Estatut “que permetrà incorporar el pes poblacional valencià com a criteri en els PGE després d’anys de retard”

Vicent Soler: “Hui és un gran dia per als valencians perquè es repara la marginació en la inversió estatal pel bloqueig de l'anterior Govern a l'Estatut”
11/12/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat aquest dimarts que “hui és un gran dia per als valencians perquè es repara la marginació en la inversió estatal pel bloqueig de l’anterior Govern a l’Estatut”. Vicent Soler ha explicat que hui es tramita la reforma de l’Estatut en el Congrés dels Diputats que incorporarà com a criteri d’inversió en els Pressupostos Generals de l’Estat el pes de la població de la Comunitat Valenciana, “la qual cosa millorarà el finançament a la qual tenen accés els cinc milions de valencians i facilitarà el nostre autogovern”.

Amb motiu de l’inici de la tramitació d’aquesta reforma, Vicent Soler ha participat a Madrid a les portes del Congrés dels Diputats en un acte reivindicatiu, al costat d’altres alts càrrecs del Consell, diputats i senadors valencians, així com diversos representants de la societat civil valenciana i del municipalisme que s’han congregat per a mostrar el seu suport i compromís al nou text de l’Estatut, així com per a reivindicar la possibilitat de legislar en matèria de dret civil a la Comunitat Valenciana.

“La presència valenciana a Madrid avui resulta clau. No solament està reunida la ponència per a la reforma de l’Estatut, cosa important perquè portava molts anys congelada; sinó que ens hem reunit també per a reivindicar una perspectiva valenciana d’Espanya, per a visibilitzar els nostres interessos a Espanya i la nostra identitat. Per un part, som l’única autonomia de tradició foral que no ha pogut recuperar la capacitat de legislar en dret civil i d’altra banda, volem també reivindicar un finançament just perquè els valencians i valencianes no siguen ciutadans de segona”, ha assenyalat Soler.
“Els valencians diem prou a una situació d’invisibilitat política que porta al fet que els nostres interessos no es puguen defensar amb la força i la contundència que requereixen. Tant la ponència per a un millor finançament com la reivindicació de la possibilitat de legislar en dret civil marca un abans i un després. El Govern valencià està compromés i per açò estem ací donant suport a aquestes reivindicacions que eren velles assignatures pendents que teníem els valencians i valencianes. Els drets valencians els reclamem per a una Espanya plural, en la qual els interessos de cadascun puguen coordinar-se en un marc de convivència global”, ha apuntat Soler

Procés per a la reforma de l’Estatut

Una delegació de 15 diputats de les Corts serà l’encarregada ara de participar en el Congrés dels Diputats en el debat de les esmenes presentades al Projecte de Llei de Reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. “Per fi s’ha fet un pas avant. Després d’anys en el Congrés, la reforma podrà seguir el seu curs perquè l’actual Govern l’ha desbloquejat. L’anterior Executiu va ser retardant la tramitació d’una qüestió fonamental per a les valencianes i valencians que els permetrà tenir el finançament que els correspon al seu pes poblacional”, ha explicat Soler.

Després de l’acte reivindicatiu, el conseller d’Hisenda ha assistit a la conferència impartida pel director de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), Francisco Pérez, sobre la rellevància pràctica de reformar l’Estatut per a garantir inversions estatals atenent al criteri poblacional.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

CCCC