25n
Orgull
Orgull

Vicent Soler: "La nostra estratègia competitiva implica destinar els fons europeus a la digitalització i innovació de les nostres Pimes"

El conseller d’Hisenda ha clausurat l’assemblea general d’IVEFA davant 200 empresàries i empresaris valencians

Vicent Soler: "La nostra estratègia competitiva implica destinar els fons europeus a la digitalització i innovació de les nostres Pimes"
30/06/2021 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat hui que l’estratègia competitiva de la Comunitat Valenciana passa “inevitablement” per la digitalització i la innovació “com a pedres angulars per a augmentar la competitivitat de les nostres empreses”, i per a això, ha incidit, “és fonamental que els fons europeus arriben a tota classe d’empreses, des dels grans grups a aquelles més xicotetes que són les que conformen la base principal del nostre teixit productiu”.

“Som conscients que aquest no serà un camí fàcil per als emprenedors, però estic segur que els valors de l’empresa familiar, aquells que defineixen la seua manera de ser i entendre el model de negoci, tornaran a ser clau per a eixir d’aquesta crisi”, ha indicat el conseller

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions durant la clausura de l’assemblea general d’IVEFA que ha tingut lloc aquest dimecres i que ha comptat amb la presència del president de l’entitat, Francisco Vallejo. A l’acte han assistit 200 empresaris i empresàries de la Comunitat Valenciana, que han pogut escoltar de primera mà l’anàlisi de l’entitat sobre les conseqüències que ha causat la pandèmia en el sector empresarial valencià.

“La pandèmia que va trencar la normalitat anterior març de 2020 va ser un desafiament sense precedents per a tots, tant institucions, com a empreses i ciutadans, ja que va afectar fortament el funcionament de la nostra economia en un marc global”, ha indicat el titular d’Hisenda.
Vicent Soler ha volgut reconéixer expressament “el compromís social, la resiliència i la capacitat d’adaptació”, que l’empresa familiar ha demostrat al llarg dels últims mesos. En aquest sentit, ha destacat el pes de l’empresa familiar en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana i la necessitat d’atendre i reforçar els seus trets diferencials.

Pes de l’empresa familiar

El conseller ha recordat que les empreses familiars suposen el 90% del teixit empresarial de tota Espanya, dos terços de l’ocupació, i el 57% de tot el Producte Interior Brut; i que la Comunitat Valenciana se situa fins i tot per damunt d’aquestes xifres amb el 91,1% de les empreses, el 84,7% de l’ocupació i el 76,6% del PIB.

“Des del Consell hem tractat de donar tot el suport possible als empresaris valencians”, ha indicat Soler. Així, s’han aprovat ja més de 1.900 operacions dels préstecs bonificats HORECA del Pla Resistir, per import de 120,4 milions, incloent-hi l’ajuda directa no reembossable.

“Els objectius dels plans de recuperació que hem dissenyat, el Pla Resistir i el Pla Resistir Plus, s’enfoquen a fer d’aquesta una oportunitat per a millorar el model econòmic i augmentar la competitivitat de la nostra economia”, ha assenyalat el conseller.

“Aquest repte deu també ser assumit amb determinació per l’empresa familiar, que ha d’aprofitar el moment per a reforçar, reinventar i preparar-se per a la millora de la competitivitat fent front a una de les etapes més difícils a les quals ens hem enfrontat, però de la qual podem eixir reforçats”, ha indicat Soler.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 16 =