25n
25N
25N

Viatjar, viure i conciliar

20/03/2017 -

Un nou debat s’està obrint pas en la nostra ciutat a la calor de les excel·lents xifres de turisme que acaba de registrar València i que ha quedat palés durant aquestes Falles, les primeres que celebrem com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. L’arribada de turistes ha depassat el seu màxim històric i indicadors com les pernoctacions o la despesa mitjana són molt positius, en part, com a conseqüència de la dramàtica situació que pateixen països de la conca mediterrània. Però, també, perquè som una destinació emergent que s’obri pas després de l’entrada en barrina de models com el de Barcelona.

Aquesta conjuntura ha suposat una oportunitat perquè els turistes descobrisquen una ciutat amable, acollidora, rica en patrimoni històric, cultural, gastronòmic i natural. Els qui ens visiten, se sorprenen de tot el que València els ofereix i que havia quedat ocult després d’un decorat de cartó pedra a mesura de grans fastos insostenibles i investigats.

A ningú li cap dubte que el turisme una font clau de creació d’ocupació, generació de riquesa i impuls del benestar però el repte és conciliar els interessos dels nostres veïns i veïnes i les persones que ens visiten, generar riquesa, contribuir al manteniment del nostre patrimoni natural i cultural o establir estratègies que garantisquen un creixement continuat i estable.

Coincidim que València ha de ser una destinació turística reconeguda internacionalment i comptar amb un model turístic intel·ligent, sostenible i rendible, basat en el consens, el diàleg i la generació de sinergies. És una tasca que ha de liderar un Govern responsable, i així ho assumim, des d’una governança transparent, eficient i, fonamentalment, col·laborativa.

Per açò, el Pla Estratègic de Turisme València 2020 sorgeix de l’anàlisi de les propostes, inquietuds i requeriments de tots els implicats en l’activitat turística, des de la implicació activa de tots els agents. Així, durant mesos hem convocat i escoltat a experts i professionals, debatut al costat del sector i analitzat les demandes i requeriments. Hem obert un procés de consulta final per a impulsar la participació i les aportacions, a través dels representants veïnals, els agents socials i els grups polítics amb representació municipal.

En el marc d’aquests pilars, el Pla 2020 materialitza el nostre compromís per desenvolupar una estratègia per al turisme de la ciutat que ens permeta afrontar amb èxit els reptes que l’evolució del mercat però, sobretot, garantir la convivència. València ha de seguir sent una ciutat amable i acollidora; una ciutat per a ser viscuda pels seus veïns i veïnes. Per això, el Pla 2020 es basa en la qualitat, no en la quantitat, a augmentar la despesa per turista i la rendibilitat. Es tracta, en definitiva, de conjugar correctament viatjar, viure i conciliar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

museo prehistoria