25n
25N
25N

Rècord Històric de viatgers en la ciutat de València

Rècord Històric de viatgers en la ciutat de València
11/02/2017 -

balanceLa rendibilitat del turisme de la ciutat incrementa gràcies a la millora de l’ocupació hotelera, l’estada mitjana per visitant i el preu mitjà per habitació. Les pernoctacions de turistes estrangers ascendeixen un 16%, fins als 2.754.197, incrementant les pernoctacions totals fins a quasi 4,5 milions. Per tercer trimestre consecutiu, València és la destinació amb major creixement de passatgers intercontinentals. Totes les xifres procedeixen de fonts oficials: INE, Aena Aeroports i Ports de l’Estat.

La primera tinent d’alcalde i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha presentat les dades de gestió turística corresponents a 2016. Durant l’últim any, 1.907.847 viatgers han visitat València, la xifra més alta registrada fins al moment, i que suposa un increment del 2,2% respecte a 2015. D’aquests, 976.133 viatgers procedien de destinacions estrangeres (+7,3%), dada igualment rècord.

Sandra Gómez ha remarcat la seua aposta pel turisme com un dels principals motors de l’economia valenciana i ha destacat que “2016 ha sigut un any molt positiu per al turisme en la ciutat de València, en què s’han registrat xifres rècord en molts dels indicadors turístics. La conjuntura favorable i el Pla Estratègic 2017-2020, que assenta les bases d’un nou model de gestió, amb major protagonisme per part de l’entorn empresarial, ens permeten ser optimistes en el creixement sostenible i la rendibilitat de la gestió turística per a la ciutat de València”.

PLA ESTRATÈGIC 2017 – 2020

Antonio Bernabé, director de la Fundació Turisme València, ha posat de manifest els principals punts de gestió turística impulsats des de la Fundació. Així, ha destacat que “la fita fonamental que ha marcat 2016 ha sigut el desenvolupament i posada en marxa del Pla Estratègic 2017-2020. Es tracta d’un model participatiu i col·laboratiu, avalat i amb el suport de l’entorn empresarial, el qual pren un major protagonisme. El model pretén assentar el creixement sostenible del turisme entorn de la gestió especialitzada per productes, per a rendibilitzar al màxim la gestió i la inversió turística de València”.

Així, el Pla Estratègic actua amb quatre estratègies diferenciades: crear valor per al visitant, actualitzar la marca València a través d’una promoció més segmentada i tecnològica, una destinació intel·ligent i sostenible, i una governança transparent, eficient i col·laborativa. En el marc d’aquests quatre pilars, s’han desenvolupat programes de producte, conjuntament amb les empreses, per al turisme MICE, Gastronomia, VLC Sports, Cultural València, València Cruises, València Film Office i València Shopping.

A més, s’està treballant per adaptar i millorar les Oficines d’Atenció al Turista, millorant-ne la ubicació i la connectivitat. Durant 2016, aquestes oficines han atés més de 192.000 turistes (+2%) i han generat un volum de negoci de més de 2 milions d’euros. D’altra banda, s’han millorat les eines de promoció i suports de comunicació a través de 5 noves línies promocionals, per a promocionar el turisme MICE, gastronòmic, Film Office, Sport i creuers respectivament. Per la seua banda, la web www.visitvalencia.com ha generat un total d’1.190.000 euros en vendes (+34%) i incrementat el nombre de visites un 31% fins a arribar a més de 4 milions, mentre que les pàgines vistes han augmentat un 25% (16.500.000).

Pel que fa als mercats target, s’ha reactivat intensament la promoció de la ciutat de València en 32 mercats diferents, treballant amb 2.600 professionals del sector i reforçant l’activitat amb més de 240 periodistes. Quant al suport a la connectivitat aèria, València ha comptat en 2016 amb 450.000 noves places internacionals i 14 noves connexions per a la temporada tardor-hivern. Les dades confirmades per a la temporada d’estiu 2017, amb 22 noves rutes, marquen una previsió de creixement positiva.

La Fundació Turisme València pretén, a través del nou model de gestió, dotar l’activitat turística d’un marc institucional més àgil i eficaç, implementant mecanismes de col·laboració entre l’entorn administratiu i l’empresarial per a dotar de capacitat de decisió tots els actors implicats. Així, en 2016 s’ha dinamitzat la Comissió Municipal de Turisme i s’ha constituït el Servei Municipal de Turisme, a més de Comissions Executives per a la gestió de productes turístics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 17 =