Més de la meitat dels viatgers de Metrovalencia trien el bonometro per a realitzar els seus desplaçaments

El bo de 10 viatges es manté un any més com uns dels més barats entre les explotacions espanyoles de metre i tramvia. A més, tots els títols mantenen el seu preu en 2017

Guardar

viv_metrovalencia_desplaza_a_foto
viv_metrovalencia_desplaza_a_foto

Més de la meitat dels 62 milions de viatgers transportats per Metrovalencia durant 2016 van optar pel bonometro per a realitzar els seus desplaçaments en les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana. Segons les dades arreplegades per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), el 55,6% dels usuaris de la xarxa, més de la meitat dels clients, va decidir adquirir i usar este títol, vàlid per a deu viatges.

Les dades obtingudes en 2016 mantenen la tendència d'anys anteriors, per la qual cosa el bonometro segueix sent el títol més utilitzat. Amb un preu de 7,20 euros per a una zona (0,72 euros per viatge) el bo 10 de València segueix sent un dels més barats de les explotacions de metre i tramvia d'Espanya.

Amb la finalitat de potenciar l'ús del transport públic en 2017, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador va anunciar que, igual que en 2016, les tarifes de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, no patirien cap tipus d'augment.

Juntament amb els títols habituals, FGV manté els avantatges per a famílies nombroses i monoparentals, amb descomptes del 50% i el 20%, menors de 10 anys que poden viatjar gratis, majors de 65 anys i discapacitats que poden viatjar durant un mes de manera il·limitada per 9,70 euros, joves i estudiants, al que cal sumar a València el nou bo transborde AB.

Els altres títols més utilitzats

Sobre l'ús de la resta de títols, l'Abonament Transporte (AT), vàlid per a 30 dies des de la primera validació, amb un nombre il·limitat de viatges i transbords en Metrovalencia, Metre Bus i EMT, és el segon títol més usat, amb un 8,2% registrat.

A continuació, amb el 6,5% d'usos, se situa el Gent Major, passada per a les persones majors de 65 anys i que amb un preu de 9,7 euros permet realitzar un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies.

En quart lloc, amb un 4,8%, es troba el bitllet senzill, vàlid per a un només viatge en la zona per a la qual s'adquirisca i que per a una zona manté un preu d'1,5 euros.

Amb el 4,4% de desplaçaments acumulats, l'Abonament Transporte Jove, amb les mateixes característiques que l'Abonament Transporte normal quant a temporalitat i viatges, ofereix un 15% de descompte respecte AT normal, per als posseïdors del Carnet Jove, entre 14 i 30 anys.

La targeta moneder TuiN aconsegueix el 3,1% d'usos. La TuiN es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i s'ha de validar d'entrada i eixida, excepte en el tramvia (solament d'entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en eixe moment l'import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d'un viatge amb Bonometro, encara que amb alguns avantatges comercials afegits.

Fins a completar la resta de títols utilitzats, se sumen els percentatges corresponents als pensionistes de municipis amb acords subscrits amb l'empresa pública de transport; el Bono Transborde, que permet deu viatges per la zona A amb transbord entre Metrovalencia, Metrobus i EMT; idea i volta; el TAT mensual, abonament personal per a circular sense límits de viatges per la zona triada durant 30 dies a explicar des de la primera validació; el TAT Mobilitat mensual, que permet circular sense límits de viatges i de zones durant 30 dies a explicar des de la primera validació; i uns altres com els de caràcter anual o els pertanyents a acords amb centres educatius.

Arxivat a:

Destacats