25n
25N
25N

Toc de queda: Es pot viatjar entre comunitats autònomes?

Aquest diumenge va entrar en vigor el nou estat d’alarma i el toc de queda nacional, encara que la Comunitat Valenciana el va avançar al dissabte de nit

Toc de queda: Es pot viatjar entre comunitats autònomes?
26/10/2020 -

L’evolució de la pandèmia de la COVID-19 ha portat al Govern d’Espanya a declarar, de nou, l’estat d’alarma, amb una duració encara en debat fins que s’aprove en el Congrés dels Diputats. La Comunitat Valenciana, malgrat ser la segona amb menor incidència del virus, es va avançar a l’Executiu de Sánchez i va buscar la fórmula legal per a avançar l’inici del toc de queda nocturn. Així, amb el recentment iniciat bo turístic en la Comunitat Valenciana, queda en dubte com viatjar en toc de queda.

Toc de queda: Es pot viatjar?

Sí. Segons ha explicat el president del Govern, Pedro Sánchez, la mobilitat entre comunitats autònomes continua sent possible llevat que els seus governs autonòmics decidisquen el contrari. Per exemple, Navarra i La Rioja no permeten ara mateix viatjar al seu territori.

I és que el Govern permet a les comunitats autònomes prendre la decisió en aquesta qüestió. “S’estableix la possibilitat de limitar l’entrada i eixida dels territoris de les comunitats autònomes i ciutats amb estatut d’autonomia, així com d’àmbits territorials de caràcter geogràficament inferior, amb unes certes excepcions, amb el propòsit de reduir substancialment la mobilitat del virus”, assenyala el BOE.

Sobre aquest tema, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va declarar anit en La Sexta que no preveu, de moment, tancar les fronteres de la Comunitat Valenciana. Així, el funcionament del recentment estrenat bo viatge continuaria amb normalitat, en permetre viatges dins del mateix territori valencià.

Respecte a viatjar a altres països amb el toc de queda, també dependrà de la situació de cada país o ciutat a la qual es viatge, tenint en compte les seues normes en la data prevista.

Malgrat això, no es podrà viatjar amb les mateixes condicions. Per exemple, caldrà complir amb l’horari del toc de queda marcat en el destí, ja que els governs autonòmics tenen la facultat de marcar el seu propi toc de queda nocturn, entre les 22. Això també afecta la restauració i als serveis oferits als hotels o allotjaments. Les Illes Canàries, per exemple, es deslliuren del toc de queda.

Malgrat que l’estat d’alarma va tornar a decretar-se diumenge passat – el que inclou el toc de queda, que en la Comunitat Valenciana va començar el dissabte nit – ara el Congrés dels Diputats deu aprovar la seua duració. De moment, Sánchez ha anunciat que la voluntat del govern és allargar-lo fins al 9 de maig de 2021, encara que podria alçar-se abans d’aqueixa data si les condicions de la pandèmia són molt més positives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dotze =