25n
25N
25N

La VI Fira Modernista de Carcaixent presenta el seu programa amb activitats reduïdes i controlades

Les propostes recuperen l’essència de la Fira Modernista gràcies a la iniciativa del voluntariat i associacions locals

La VI Fira Modernista de Carcaixent presenta el seu programa amb activitats reduïdes i controlades
03/06/2021 -

Ja s’ha fet públic el programa de la VI edició de la Fira Modernista de Carcaixent que torna l’11, 12 i 13 de juny després de l’edició virtual del 2020 forçada pel confinament. Rutes, recreacions i tallers són l’eix transversal d’una programació que recupera alguns dels seus elements i activitats més característiques adaptades a la situació sanitària, amb inscripció prèvia, evitant aglomeracions i majoritàriament a l’aire lliure.

Entre les propostes, està la visita als Horts de Sant Eusebi i l’Ermita o les recreacions a l’Asil i a l’Hort de Carreres on es podrà tornar a gaudir de “l’Assemblea del Despertar Femenino”, el dissabte 12 i “Les dones van al llavador” el diumenge 13 a càrrec de l’Associació Modernistes de Carcaixent. També estan programades tres rutes urbanes, “Arbres centenaris: els nostres veïns silenciosos”, la ruta urbana «La societat de la taronja” i “Les barraques, mans a la feina”. Per a totes les activitats caldrà inscripció prèvia. Es pot consultar on realitzar-la a www.carcaixent.es.

Completen el programa tallers de façanes modernistes i mosaic Nolla per al públic infantil, un taller de tapes modernistes i les atractives i diverses propostes de la Falla Plaça Major, Amics de la Vieta, l’Associació Amics del Betlem o la Coral que s’han volgut sumar a aquesta edició especial de la Fira Modernista. El programa també inclou una representació teatral en la Plaça els dies a càrrec de la companyia Samaruc Teatre, vinculada a l’ONCE i la presentació del llibre Relats Modernistes, una compilació d’escrits d’autors i autores de Carcaixent al voltant de la temàtica modernista amb diversitat d’estils, temes i situacions. Tancarà el cap de setmana un concert de la Lira Carcaixentina el diumenge a les 20 h a la Plaça Major.

Ana Garrigues, regidora de Turisme ha volgut recordar que el principal motor de l’organització de la VI Fira Modernista ha sigut l’empenta del voluntariat, “enguany la Fira té com a objectiu reprendre l’activitat i l’esperit de la Fira, i açò ha sigut possible gràcies a la implicació de tots els voluntaris i voluntàries, així com les diferents associacions i col·lectius locals, que han proposat les seues iniciatives per tal d’oferir un programa modest, adaptat a la situació sanitària, però que manté l’essència de la Fira Modernista i ens permet encetar el camí cap a la VII edició”.

La regidora de Turisme també ha volgut fer una crida a la prudència i a la participació, “és important consultar com i on s’ha de realitzar la inscripció per a cada activitat, l’aforament és reduït i està ajustat al que regula la legislació vigent, però és important que participem i tornem a gaudir del nostre patrimoni i el nostre poble, i que millor que fer-ho en el magnífic marc que ens ofereix la Fira Modernista”.

La programació completa i la descripció de les activitats es pot trobar a la web www.carcaixent.es, en cada una d’elles es detalla com procedir a la inscripció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 3 =