25n
25N
25N

Bankia, IVC i FSMCV llancen les VI beques per a alumnes d'escoles de música de societats musicals dotades amb 300.000€

Bankia, IVC i FSMCV llancen les VI beques per a alumnes d'escoles de música de societats musicals dotades amb 300.000€
21/06/2019 -

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han convocat la sisena edició de les beques dirigides als alumnes de les escoles de música de les societats musicals de la Comunitat Valenciana coincidint amb el Dia Europeu de la Música.

El termini d’inscripció per a aquesta sisena convocatòria estarà obert fins al pròxim 13 de setembre. La dotació econòmica d’aquestes beques per al curs 2019-2020, ascendeix a 300.000 euros, informen els responsables de la convocatòria en un comunicat.

Aquestes beques s’inclouen en el projecte ‘Bankia escorta València’, que té l’objectiu d’incentivar que tot l’alumnat puga seguir estudis musicals qualsevol que siga la seua condició econòmica.

En les cinc edicions anteriors d’aquestes ajudes, s’han beneficiat un total de 4.412 alumnes, i en l’últim any han sigut 709 alumnes de 184 societats musicals de la Comunitat Valenciana els que han rebut una beca.

“És un objectiu fonamental de la FSMCV promoure i facilitar l’accés dels alumnes a les nostres escoles de música, que són la base de les societats musicals. Per això, en col·laboració amb Bankia i l’IVC, presentem aquestes beques que són de gran ajuda perquè els estudiants puguen continuar amb la seua formació”, ha afirmat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat “el compromís que Bankia té amb la formació musical dels nostres joves, matèria que vertebra la comunitat autònoma; així com amb la difusió del patrimoni cultural i la promoció dels nous talent”.

Per part seua, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha afegit: “No volem que cap xiquet o xiqueta es quede sense la possibilitat de continuar els seus estudis musicals i les beques Bankia són una eina més per a aconseguir això, són un suport econòmic per a la continuació dels seus estudis i una manera també de valorar el seu treball del dia a dia”.

Per als criteris de selecció dels beneficiats s’han establit uns barems acadèmics, econòmics i socials. Quant als criteris acadèmics, es valorarà si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola de música.

En les ràtios econòmics s’ha disposat posar l’atenció als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar. A més, l’alumne que dispose d’un compte en Bankia incrementarà la puntuació.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

IMPORTS, TERMINIS I RESOLUCIÓ

La dotació econòmica té un límit de 500 euros per persona i beca, sent per a cada alumne d’un 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat per al curs 2019/2020. Els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web www.bankiaescoltavalencia.es.

La resolució provisional de les beques serà el 8 de novembre. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 29 de novembre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 16 =