25n
25N
25N

El veterinari Jorge Llinás aclareix que les mascotes no transmeten el coronavirus

L’especialista valencià apel·la a la responsabilitat ciutadana davant l’abandó massiu d’animals

El veterinari Jorge Llinás aclareix que les mascotes no transmeten el coronavirus

El reconegut veterinari valencià Jorge Llinás, especialista en cirurgia maxil·lofacial i odontologia veterinària, secunda el comunicat emés per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i aclareix que les mascotes no transmeten el coronavirus. A través d’aquest missatge, Llinás fa una crida a la responsabilitat ciutadana davant l’alarma generalitzada i els nombrosos abandons d’animals domèstics que s’estan produint a escala global.

L’OMS ha estimat que no hi ha cap evidència científica que els animals de companyia, com els gossos i els gats, puguen infectar-se pel virus ni desenvolupar la malaltia COVID-19. Per tant, tampoc poden propagar-la. No obstant això, arran de les faules i la desinformació que s’estan estenent, l’abandó animal s’ha convertit en un fenomen massiu en totes les parts del món.

Jorge Llinás insisteix que la ciutadania ha de ser responsable i no deixar-se portar per la histèria col·lectiva. En canvi, adverteix que els subjectes que no tenen cap responsabilitat en tota aquesta crisi són els animals, per la qual cosa no mereixen res més que protecció.

Malgrat l’absència de perill en relació amb el coronavirus en establir contacte amb animals, el veterinari remarca que les mesures recomanables són llavar-se les mans amb aigua i sabó després, ja que és la forma més segura de mantenir la higiene i prevenir qualsevol altra malaltia.

Recomanacions sanitàries

Les persones infectades per coronavirus poden mantenir als seus animals a casa, però han de prendre mesures de precaució com guardar certa distància i utilitzar màscara. No obstant això, no es deu, en cap concepte, posar una màscara a la mascota, ja que només serviria per a generar-li estrés.

Si una persona amb COVID-19 o símptomes d’aquesta malaltia necessita portar la seua mascota urgentment a la clínica veterinària, ha d’abstenir-se de portar-la personalment per a evitar posar en risc la resta de l’entorn. Com succeeix en els centres de salut, es recomana contactar per via telefònica per a concertar el moment i la forma més oportuns de realitzar la visita.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − deu =