25n
25N
25N

Vesprades a l’andana de lectura en valencià

L’autora de Aigua en cistella, Carme Miquel, va contar tots els detalls de l’obra als assitents

Vesprades a l’andana de lectura en valencià
24/02/2017 -

En la vesprada d’ahir l’andana del Museu Comarcal de l’Horta Sud va acollir la primera sessió d’enguany del club de lectura del Voluntariat pel Valencià de Torrent dedicada al llibre Aigua en cistella, de Carme Miquel. L’autora, qui va acompanyar els assistents, va poder contar tots els detalls de l’obra i respondre a les preguntes que li van formular en una jornada ben enriquidora dedicada a la literatura i al valencià.

 

Carme Miquel

Carme Miquel i Diego naix a la Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys. Des del març del 2016 és membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més d’estos moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.

 

Club de lectura del Voluntariat pel valencià

El club de lectura del Voluntariat pel valencià de Torrent és una iniciativa de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià municipal amb l’objectiu de reforçar mitjançant la lectura la campanya del voluntariat lingüístic que posa en marxa cada any este departament municipal. En cada edició del Voluntariat pel valencià de Torrent, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià tria i regala uns llibres als membres del club i els convoca a una sessió per a parlar sobre el llibre. Al llarg de cada edició es solen fer tres sessions del club i sempre s’intenta que en alguna sessió hi acudisca l’autor ja que és molt enriquidor perquè permet intercanviar opinions i impressions i aprofundir molt més en el llibre, a més de ser una bona ocasió per a dialogar i reforçar la part oral de la llengua que és la finalitat fonamental del Voluntariat pel valencià.

 

La pròxima sessió amb un nou llibre serà a l’abril

Les persones interessades en el Voluntariat pel valencià i en el club de lectura poden apuntar-s’hi en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, c/Ramón y Cajal, 7, primera planta

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − cinc =