25n
25N
25N

Dos abocadors d'amiant a una zona natural de Picassent posen en risc l'ecosistema

El grup ‘Picassent: participación y debate’ han donat part a l’Ajuntament, però segueixen sense resposta

Dos abocadors d'amiant a una zona natural de Picassent posen en risc l'ecosistema
03/06/2020 -

A quatre quilòmetres del nucli urbà de Picassent, tres abocadors “no autoritzats” han deslligat les queixes veïnals. El grup de Facebook, Picassent: participación y debate, format per veïns i veïnes d’aquesta localitat valenciana, ja han traslladat el seu malestar a l’Ajuntament de Picassent, “mitjançant una aplicació que s’ha habilitat per a aquesta mena de suggeriments o reclamacions”. No obstant això, una setmana després, segueixen sense resposta.

València Extra ha parlat amb Manuel Berna, membre d’aquest grup, que ens ha explicat amb més detall la situació actual d’aquests abocadors. “En primer lloc, està l’abocador situat en la zona del Realón-Sagrada Família on es depositen matalassos, bidons, etc. A pesar que no es tracta d’una zona habilitada per a actuar d’abocador, en aquests mesos de confinament, s’ha quadruplicat la quantitat d’enderrocs que s’han tirat en aquesta zona natural”, amb el consegüent impacte mediambiental que això suposa.

Tanmateix, no és l’únic problema. “A això cal afegir-li que existeixen altres dos abocadors, que també es troben en una zona no habilitada per ser parcel·les rústiques, on es poden veure plaques d’amiant, que suposen un greu problema tant per al medi ambient, com per a la salut de les persones”.

Per aquest motiu, des de ‘Picassent: participación y debate’ no sols reclamen a l’Ajuntament que actue immediatament en eixa zona, sinó que, davant la falta de resposta, també han decidit traslladar aquesta problemàtica al Seprona. “Ens consta que han passat ja avís, i estem a l’espera que, d’una o l’altra forma, es resolga aquesta situació perquè, cal recordar que a tan sols 5 quilòmetres de des dels abocadors comptem amb un ecoparc“.

‘Picassent: participación y debate’ ja han dut a terme altres accions que han donat resultats, com la moció que van presentar per a paralitzar els senyals horaris del campanar en horari nocturn. Ara, esperen que aquesta nova petició arribe a bon port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − onze =