25n
25N
25N

Verdú torna a la Casa de la Cultura amb El viatge de l'esfinx

Verdú torna a la Casa de la Cultura amb El viatge de l'esfinx
10/03/2020 -

Joan Verdú no deixa de sorprendre’ns, i en la recerca pel seu prolífic quefer intel·lectual i artístic, Álvaro de los Ángeles va recuperar recentment un conte inèdit escrit per Joan Verdú en 1989 que compta a més amb 17 il·lustracions de l’autor i que reflecteix la València de principis dels vuitanta. El viatge de l’esfinx és el títol d’aquest conte que ha estat publicat per Álvaro de los Ángeles en La Documental Edicions i que va ser presentat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el passat mes de desembre.

Ara és la seua ciutat la que acollirà aquest acte que comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Alfred Aranda i de l’editor Álvaro de los Ángeles, escriptor, comissari d’exposicions i programador de cultura contemporània i docent. Fins al 2018 ha estat també subdirector d’Activitats i Programes culturals de l’IVAM.

Verdú

El passat mes de maig de 2019, la Sala Municipal d’Exposicions acollia la mostra “VERDÚ FOREVER” (Verdú per sempre), que arreplegava tota l’obra de Joan Verdú que, bé per adquisició, per donació o per atorgament d’algun guardó, forma part dels fons artístics del nostre Ajuntament.

Amb aquesta exposició es donava a conéixer als alzirenys i alzirenyes tot aquest conjunt d’obres i retia, al mateix temps, homenatge a Joan Verdú, possiblement l’artista plàstic més reconegut en l’àmbit estatal que ha donat Alzira al món de l’art.

Verdú ja va ser l’autor de les il·lustracions del poemari Llibre d’Alzira, de Vicent Andrés Estellés, publicat per edicions Bromera l’any 1996 i que es troba actualment pendent de reedició.

La seua dilatada i sòlida trajectòria artística té més de cent exposicions entre individuals i col·lectives que han passejat la seua obra per sales públiques i privades de reconegut prestigi com l’IVAM, La Gallera (València), ARCO (Madrid), Galería Ynguanzo, Sala Parpalló, Club Diario Levante, Sales d’Exposicions de l’Ajuntament de València, l’Institut Francés, Galería I Leonarte, Sala de la Diputació de Sevilla, Palacio de Revillajigedo (Gijón), Neilson Gallery o les més recents exposicions realitzades a la Fundació Antonio Pérez de Conca així com a espais expositius de Bèlgica i Alemanya.

Així mateix, ha estat objecte de nombrosos reconeixements i guardons, entre ells huit primers premis de pintura i cartellisme i l’obtenció de la Beca Alfons Roig en l’any 1990. També està present als fons d’importants col·leccions públiques i privades com les de l’IVAM, la Caixa de Pensions, la col·lecció Michelin, Diputació de València, Centre Cultural de la Beneficència, Universitat de València, Col·lecció Lluís Bassat, Col·lecció Tomás Ruiz Company o la de la Fundació Antonio Pérez.

Les referències a la seua producció (més de cinquanta) apareixen en catàlegs, textos i entrevistes publicades a revistes especialitzades i a mitjans de comunicació de la mà de reconeguts, periodistes, crítics i estudiosos de l’art.

El seu treball plàstic ha transitat fonamentalment per la pintura però també pel cartellisme, el còmic, la il·lustració i el disseny gràfic. Destaca també la seua activitat com a columnista al diari Levante EMV i diversos mitjans digitals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − sis =