25n
25N
25N

Les altes temperatures continuaran fins al proper cap de setmana

Arxiu

Les altes temperatures continuaran fins al proper cap de setmana
28/09/2019 -

El temps estable i les temperatures diürnes estiuenques es generalitzarà aquest cap de setmana i s’estendrà també durant la setmana vinent en la major part de la Península, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, ha dit que aquest “estiuet de San Miquel” estarà marcat per temperatures per damunt del normal que a la vall del Guadalquivir arribaran a 35 graus centígrads, igual que a l’interior de la Comunitat Valenciana i a la vall de l’Ebre.

A més, no s’esperen pluges en la major part del país, ja que quedaran restringides a Galícia, on el diumenge arribarà un front i afectarà les Ries Baixes, així com al Cantàbric i est de Catalunya, on diversos fronts deixaran precipitacions febles i ocasionals.

Les temperatures màximes pujaran en el nord-oest de la Península i baixaran en l’àrea mediterrània el dissabte i el diumenge, mentre que pujaran en les àrees cantàbrica i mediterrània i es mantindran sense canvis significatius en la resta de la Península.

En la resta del país l’ambient estarà buidat, amb pocs núvols, temperatures més altes del normal i nits fresques en l’altiplà nord, que tindrà “grans amplituds tèrmiques” que poden superar els 20 graus entre el dia i la nit, ja que esperen mínimes de 5 i 10 graus centígrads i màximes de 25 i 30 graus centígrads.

La situació, segons el portaveu es prolongarà tota la setmana excepte el dimecres, quan es registrarà un descens notable de les temperatures que, no obstant això, es recuperaran en la mateixa mesura el dijous.

En general, ha dit que predominarà un ambient suau, de temperatures moderades de dia i fresques de nit, excepte en la costa mediterrània on “estaran prop d’aconseguir nits tropicals”, i amb algunes pluges febles i disperses en punts de Galícia, Cantàbric i de Balears.

Quant als vents, el portaveu ha comentat que seran fluixos en general i predominarà la component oest. La resta de la setmana encara hi ha probabilitat de precipitacions febles a Galícia i en l’àrea del Golf de Biscaia. En la resta del país els vents seran en general fluixos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + vint =