25n
25N
25N

Les vendes de la indústria es desplomen un 47,1% en la Comunitat Valenciana a l'abril

Les vendes de la indústria es desplomen un 47,1% en la Comunitat Valenciana a l'abril
22/06/2020 -

La xifra de negocis de la indústria ha descendit en la Comunitat Valenciana a l’abril un 47,1 per cent en relació amb el mateix període de l’any passat a conseqüència de la crisi del coronavirus. Aquesta caiguda és superior a la registrada de mitjana a Espanya (40,8%), segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Precisament, la xifra de negocis ha baixat en totes les autonomies i la registrada en la Comunitat Valenciana és el quart descens més destacat del país, i únicament es troba després de les de País Basc (-50%), Galícia i Comunitat Foral de Navarra (-48,3% en tots dos casos). En el costat contrari, les menors baixades es donen a Extremadura (-9,9%), Comunitat de Madrid (-29,3%) i La Rioja (-30,9%).

En concret, la Comunitat Valenciana registra un índex de negocis del 60 per cent, un descens anual del 47,1 per cent i una mitjana del -13,1 per cent des de principi d’any.

DADES NACIONALS

A Espanya la xifra de negocis de la indústria es va desplomar un 40,8% el mes d’abril passat respecte al mateix mes de 2019, la seua major reculada de tota la sèrie històrica, iniciada en 2002, a conseqüència de la crisi sanitària i del permís retribuït recuperable per a activitats no essencials que va provocar una paralització quasi total de la indústria en la primera meitat d’abril.

Amb aquesta caiguda, la facturació de la indústria encadena dos mesos consecutius de taxes negatives, segons recull l’INE, que destaca el creixement experimentat per la fabricació de productes farmacèutics, branca que va elevar les seues vendes un 5% interanual a l’abril.

Per contra, la indústria de l’automòbil va experimentar una baixada interanual del 90,5% en la seua xifra de negocis. Col·lateralment, precisa l’INE, es va produir un descens en la producció i una significativa baixada dels preus en les coqueries i el refinament de petroli, la qual cosa ha provocat una disminució del 72,1% en la facturació d’aquesta activitat.

Corregit l’efecte calendari i l’estacionalitat, la xifra de negocis de la indústria també va baixar un 40,8% interanual en el quart mes de l’any, també el descens més gran de la sèrie.

En termes mensuals (abril sobre març) i corregint l’estacionalitat i l’efecte calendari, la facturació de la indústria es va afonar un 28,7%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =