caixa popular

Aperitius, refrescos i cervesa: la venda ambulant en les mascletaes enfada als comerciants

L’alcalde Joan Ribó ha assegurat que la policia té ordres de no permetre aquesta activitat, “però no anem a militaritzar a la societat o a les Falles”

Aperitius, refrescos i cervesa: la venda ambulant en les mascletaes enfada als comerciants
06/03/2018 -

Aperitius, refrescos, cervesa, i fins i tot souvenirs. Els venedors ambulants aprofiten la magnífica capacitat d’atracció de les mascletaes diàries en la plaça de l’Ajuntament per a fer caixa. Aquesta circumstància ha coincidit enguany amb la decisió del consistori de tallar alguns carrers propers a la plaça com a mesura de seguretat, amb el consegüent perjudici als comerços situats en elles.

La conjunció d’aquests dos factors ha provocat que els comerciants afectats hagen posat el crit en el cel per a denunciar la injustícia que suposa aquesta situació. “Entenem les mesures de seguretat”, asseguren els comerciants. No obstant açò posen de manifest la incoherència que “mentre es talla l’accés de públic als nostres comerços, els il·legals puguen fer negoci“.

Carrers tallats al públic durante la mascletà | @VLCshopping

Per això, 11 associacions empresarials, comercials i entitats socials de la ciutat han demanat una reunió d’urgència amb l’alcalde, Joan Ribó, i amb cinc regidors del govern local, així com amb alts càrrecs de la Policia Local i de la delegació de Govern. L’objectiu és conèixer les mesures de seguretat i el pla previst per a combatre la venda ambulant sense autorització, que consideren una “competència deslleial directa” i “un greu risc per als consumidors al no complir cap mesura higiènic-sanitària”, segons ha denunciat la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV).

Les reacciones de la Policia Local i de Joan Ribó

Les queixes han tingut reacció per part de les administracions locals. La Policia Local va decomissar prop de 2.500 llandes de cervesa, aigua i refrescos que es venien sense els permisos corresponents abans, durant i després de la mascletà, així com diverses caixes de patates i pipes.

Arran d’aquests fets, l’alcalde de València Joan Ribó va aclarir que la Policia Local té ordres expresses de no permetre aquesta activitat però “no anem a militaritzar a la societat o les Falles perquè açò no es produïsca”, va assenyalar. Així mateix, va voler ressaltar que “el tema de la venda ambulant és una cosa que ha estat sempre” i va apuntar que la policia està treballant per a posar solució.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018