25n
25N
25N

Els veïns de Sant Marcel·lí seran els primers a poder codisenyar els seus contenidors de plàstics

Els veïns de Sant Marcel·lí seran els primers a poder codisenyar els seus contenidors de plàstics
17/10/2018 -

Els residents o treballadors del barri valencià de Sant Marcel·lí podran opinar per primera vegada sobre el procés del reciclatge dels residus urbans, especialment del plàstic que utilitzen en el seu moment a dia i que normalment sol ser d’un sol ús. En un taller, els participants podran donar les seues propostes per a millorar el disseny dels contenidors, entre altres.

Aquesta oportunitat està promoguda per l’Ajuntament, que a través de les Naus organitza el primer taller de treball del projecte europeu ‘PlastiCircle’, del que València és ciutat pilot al costat de les ciutats d’Utrech (Holanda) i Alba Iulia (Romania), detalla el consistori en un comunicat.

Amb aquest projecte, en línia amb el suport municipal al foment del medi ambient, València aposta per l’economia circular i pel reciclatge del plàstic com a via per a evitar algunes de les conseqüències del material, que es poden apreciar diàriament en els oceans i en la fauna marina.

Per a aconseguir-ho, Les Naus convida a les persones que desitgen participar a sumar-se a aquest taller per a estudiar millores en el disseny dels contenidors de plàstic que seran utilitzats durant el període del pilot. També analitzaran sistemes de compensació més atractius per a la ciutadania amb la finalitat d’obtenir informació que ajude a millorar totes les fases del procés.

‘PlastiCircle’ –integrat per 20 institucions tan públiques com a privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia– estudiarà com reintroduir els envasos de plàstic dins de la cadena de valor, a través de processos d’innovació en totes les etapes de recollida de residus, transport, classificació i recuperació.

‘VALÈNCIA CANVIA PEL CLIMA!’

L’activitat s’emmarca dins de ‘València canvia pel clima!’, una iniciativa que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives dutes a terme en la ciutat per a fer front al canvi climàtic i les eines disponibles per a adaptar-nos a ell.

Del 15 d’octubre a l’11 de novembre, l’agenda inclou activitats, conferències i tallers en diferents punts de la ciutat. Estan organitzades pel servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament i les fundacions València Clima i Energia i Les Naus. Culminarà amb un esdeveniment final en la plaça de l’Ajuntament el diumenge 11 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − set =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus