25n
25N
25N

Veïns de Petrer creen 3500 màscares contra la pandèmia per al Departament de Salut d'Elda

Veïns de Petrer creen 3500 màscares contra la pandèmia per al Departament de Salut d'Elda
16/03/2020 -

Veïns de la localitat de Petrer (Alacant) s’han coordinat en els últims dies per a fabricar màscares que donaran al Departament de Salut d’Elda. Aquest passat cap de setmana, coincidint amb les primeres hores de l’estat d’alarma decretat al país a conseqüència de la pandèmia de coronavirus, han aconseguit crear entorn de 3500 màscares sanitàries.

La iniciativa, en la qual s’han implicat des de l’inici mig centenar de veïns de Petrer i d’Elda, va sorgir divendres passat quan es va requerir a Juana Ochoa, regidora de Participació Ciutadana i Sanitat a Petrer, ajuda per a contactar amb persones que estigueren disposades a posar el seu treball i temps de manera altruista per a fabricar aqueix producte sanitari, essencial en la lluita contra el virus COVID-19.

La resposta va ser immediata per part de desenes de veïns i veïnes de Petrer, segons ha assenyalat a Europa Press l’edil.

Finalment, durant tot el cap de setmana s’han implicat en la iniciativa al voltant de mig miler de persones que, coordinades a través d’un grup de WhatsApp, es van distribuir les tasques a realitzar.
Una empresa de la localitat va facilitar gratuïtament rotllos de goma i des de l’àrea de salut es va disposar material per a crear la màscara.

El repartiment de tares va quedar ràpidament establit de manera que mentre que algunes persones tallaven la goma, unes altres feien el propi amb el material de la màscara i unes altres es van dedicar a cosir-les. Un grup d’implicats s’encarregava de repartir el material pels habitatges i de recollir-lo posteriorment.

“De seguida es va córrer la veu com la pólvora i en la vesprada del divendres comencem a crear les màscares”, ha dit Juana Ochoa que ha afegit que després de conéixer-se la notícia aquest dilluns “diverses empreses s’han oferit a posar els seus mitjans per a agilitar tot el procés” a fi de poder fabricar un major nombre de màscares.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa