25n
25N
25N

Veïns de Patraix demanen un carrer per a Alborch per a agrair "l'afecte que Carmen tenia per València"

Veïns de Patraix demanen un carrer per a Alborch per a agrair "l'afecte que Carmen tenia per València"
06/02/2019 -

L’associació de veïns de Patraix de València ha sol·licitat un carrer, avinguda o jardí del barri, o un altre lloc de la ciutat, amb el nom de l’exministra valenciana Carmen Alborch, morta a l’octubre de l’any passat, davant “l’afecte que Carmen tenia per València en totes les seues facetes”.

Després de la reunió de la junta directiva, l’organització ha acordat instar a l’Ajuntament de València a posar el seu nom a un carrer com a homenatge pòstum a la qual fóra premiada per aquesta entitat en 1996, al costat d’Antonio Ferrandis i Fernando Gómez.

Els veïns de Patraix creuen que “hi ha molts motius per a atorgar-li aqueix reconeixement, tots igual o més destacables”. Entre ells ressalten en un comunicat “la seua gran lluita per la igualtat fins a la seua última aparició pública”, quan va reclamar que el feminisme anara Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Alborch va realitzar aquesta reivindicació el passat 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat. En el seu discurs, ja que va exercir a més com a portaveu dels guardonats, va asseverar que el feminisme “havia de ser declarat Patrimoni de la Humanitat”.

Per això, i davant “l’afecte que Carmen tenia per València en totes les seues facetes”, l’associació veïnal entén que la seua proposta “hauria de ser tinguda en compte” i donar el seu nom a un carrer, avinguda o jardí de la capital del Túria.

Carmen Alborch, nascuda a Castelló de Rugat (València) en 1947, va ser ministra de Cultura entre 1993 i 1996, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l’Alcaldia de València, exercint de portaveu socialista a l’Ajuntament fins a juny de 2011.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =