caixa popular

Veïns de Llíria participen en una marxa transhumant per la Vereda Reial de Bétera

L’activitat forma part de la I Fira de Ramat de Sant Vicent que se celebra a Llíria fins el diumenge

Veïns de Llíria participen en una marxa transhumant per la Vereda Reial de Bétera
14/04/2018 -

Un grup de persones han tingut l’oportunitat de participar este matí en la recreació d’una ruta de transhumància per la Vereda Reial de Bétera al terme de Llíria. Esta és una de les activitats que s’estan oferint en la I Fira de Ramat de Sant Vicent, que es va inaugurar dijous passat i es pot visitar fins demà diumenge al recinte de Vil·la Àngels.

Els participants han acompanyat el pastor i el seu ramat durant un recorregut de 4 quilòmetres des del Coto del Catalá fins al recinte firal, en el que a més han pogut descobrir les peculiaritats d’esta tradició pecuària.

Precisament, i dins d’este esdeveniment, l’alcalde Manolo Civera i la directora genera de Prevenció d’Incendis Foretales, Dèlia Álvarez, van inaugurar ahir a l’edifici Multiusos l’exposició “Passejant pels assagadors”, sobre les vies pecuàries i la transhumància a la Comunitat Valenciana.

A més dels exemplars de distints tipus de ramaderia que s’exposen a Vil·la Àngels, la Fira de Ramat de Sant Vicent oferix distintes activitats com a recreació d’oficis perduts relacionats amb el món rural, demostracions de tir i arrossegament, concursos o subhastes.

De la mateixa manera, s’estan celebrant conferències sobre ramaderia extensiva, transhumància, vies pecuàries i activitats complementàries.

En definitiva, estes jornades permeten divulgar el patrimoni ramader i mediambiental, la seua complementarietat en la preservació dels ecosistemes silvo-pastorils que es troben en greu perill de desaparició, així com la seua compatibilitat amb les activitats de la recreació, ecoturisme i patrimoni-cultural.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 16 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC