25n
25N
25N

PSPV i Compromís per Puçol coincideixen que els seus resultats es deuen a una bona gestió i a la proximitat amb el poble

Els partits que s’han rellevat l’alcaldia en aquesta legislatura esperen a que el PP, que ha guanyat les eleccions municipals de Puçol, es reunisca amb la resta de formacions

PSPV i Compromís per Puçol coincideixen que els seus resultats es deuen a una bona gestió i a la proximitat amb el poble
30/05/2019 -

Les urnes de Puçol han deixat un escenari de fragmentació del vot, amb el bloc de la dreta i de l’esquerra molt empatats segons els resultats de les eleccions municipals de Puçol de 2019 del passat 26 de maig. Encara que ha guanyat el PP, liderat per Paz Carceller, no ha aconseguit la majoria absoluta i haurà d’aconseguir un acord amb altres partits polítics per a formar govern durant la nova legislatura, una opció que també podria donar-se en el cas de l’esquerra i que, per tant, donaria una bolcada als resultats.

De moment, la candidata del PSPV a l’ajuntament del municipi, Ana Gómez, assegura que fa un “balanç positiu” del suport que ha aconseguit aquest 26M. Mentre que en 2015 el partit va obtenir 2.233 vots a favor i 4 regidors, ara ha millorat els seus resultats amb 2.689 vots, que li permeten sumar un seient més en el consistori. “Ens han faltat només 16 vots per a aconseguir al PP (ha guanyat amb majoria simple i 6 escons), però de moment, en ésser la força més votada, són els qui han de fer el primer pas en les negociacions”, assegura.

Respecte a per què creu que més gent ha confiat en la seua llista, la socialista explica que s’ha valorat molt el treball i gestió en aquests quatre anys, ja que encara que en les passades eleccions també van guanyar els ‘populars’, la cap de llista del PSPV de llavors, Lola Sánchez, va formar un pacte amb Compromís per a rellevar-se la vara de comandament. “Durant aquesta legislatura hem invertit molt en obra pública i no solament hi ha hagut una bona gestió, sinó que hem tingut molta proximitat amb la gent”.

Sobre possibles pactes, el partit ha llançat un comunicat en el qual exposa: “El PSOE de Puçol només té clar que l’objectiu ha de ser que no governe la ultradreta en el municipi, però la nostra posició com a segona força més votada ens porta a ser prudents i anar fent els passos adequats”. Davant aquesta prudència, Gómez ha indicat que ara és moment de fer reunions i assemblees internes entre els socialistes del municipi perquè, una vegada el PP es mobilitze, ells responguen amb el que consideren oportú.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Enric Esteve, alcalde de Puçol des de 2015 fins a 2017 després del pacte amb Lola Sánchez i candidat de Compromís en aquests últims comicis: “Des de Compromís per Puçol pensem que hem resistit l’embat del PSPV de Sánchez i del PP de Casado, i vist el vist, hem eixit airosos. Els guanyadors són els que han de moure’s i no nosaltres”. En concret, segons les dades provisionals, Compromís ha aconseguit 3 regidors i 1.436 vots, enfront dels 1.654 que va obtenir en 2015, una dada que, segons Esteve, podria deure’s al fet que la participació ha caigut quasi 6 punts “i això generalment perjudica l’esquerra”.

Així, Esteve considera que ha pogut mantenir els seus escons gràcies al treball en aquests quatre anys, “de proximitat, millora en l’ocupació i en el comerç” i amb millores per als joves. “Hem xafat molt el carrer i jo crec que la gent ha valorat la nostra proximitat”, ha defensat el de Compromís.

De moment, els partits que s’han rellevat l’alcaldia en aquestes eleccions esperen que el PP moga fitxa i, així, puguen actuar per a aconseguir formar el nou govern de l’Ajuntament de Puçol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 6 =