25n
25N
25N

L'Alcaldia de Paiporta avança cap a un nou govern de progrés

Compromís per Paiporta no està disposat a compartir l’Alcaldia amb el PSOE perquè “som la força més votada”

L'Alcaldia de Paiporta avança cap a un nou govern de progrés
11/06/2019 -

Després de les eleccions municipals de Paiporta 2019, és moment d’asseure’s a negociar. I és que la victòria de l’esquerra, amb Compromís com la força més votada, deixa clar que els veïns i veïnes d’aquesta localitat valenciana aposten per un govern progressista. Un pacte entre PSOE i Compromís, davant l’eixida de l’hemicicle de Podeu que no ha aconseguit superar la barrera electoral, és imprescindible per a no deixar-li el govern a la dreta, que governaria en minoria per ser el partit més votat de les eleccions.

Els 6 regidors de Compromís i els 5 del PSPV aconseguirien la majoria per a poder tornar a reeditar el govern. No obstant això, tot apunta al fet que les negociacions no seran fàcils. Des de Compromís per Paiporta fan un balanç positiu dels resultats electorals per “l’increment de vots respecte a 2015, que ens ha permés mantenir els 6 regidors”, i han mostrat la seua disposició a pactar amb els socialistes. “Ja hem nomenat comissió negociadora, que ha contactat amb el PSOE per a començar a treballar en la formació d’un govern progressista que done continuïtat a les polítiques d’aquesta legislatura”, han explicat a través d’un comunicat.

València Extra ha parlat amb l’alcaldessa de Paiporta en funcions, Isabel Martín (Compromís), que s’ha mostrat “molt contenta” amb uns resultats que “ens han consolidat com a marca, i que demostren que la ciutadania ha valorat el nostre treball. Han sigut uns anys durs, en els quals semblava que, a vegades, tot estava en contra de Compromís i en contra de l’Alcaldessa, però, finalment, la ciutadania ens han donat el seu suport”. Així mateix, ha lamentat l’eixida de Podemos i Esquerra Unida perquè “han fet un bon treball en temes de cultura”.

I, quant a possibles pactes, Isabel Martín ha expressat la seua intenció de “continuar en la mateixa línia i amb les mateixes polítiques que fins ara. El poble ha donat una majoria a l’esquerra, i nosaltres hem de donar-li continuïtat”.

Respecte a la intenció de la candidata socialista, Maribel Albalat, de compartir l’Alcaldia. Isabel Martín no s’ha mostrat a favor d’aquesta proposta perquè, diu, “Compromís continua sent la força més votada, ja que el PSOE ha perdut un escó a favor del PP”. “Ara creiem que l’important és centrar-nos en altres qüestions més importants. La gent pregunta si continuarem amb un govern progressista, i això és l’important”, ha afegit.

Per part seua, el partit socialista també valora de manera positiva les eleccions perquè “som el partit que més ha crescut en comparació amb les eleccions de 2015. El PP, malgrat ser la força més votada, ha reduït el seu nombre de regidors, mentre que Compromís, que estava en el govern, s’ha quedat com està”. Per això, asseguren des del partit, “no volem ser més ni menys que ningú, però sí que apostem per un govern progressista en igualtat de condicions” perquè “per separat no fem res, però sumar és necessari per a continuar mantenint un govern progressista a Paiporta”.

Ja han mantingut la primera reunió per a abordar assumptes de programa i d’organització de l’Ajuntament, “però encara no hem parlat de persones”. Des del PSOE de Paiporta, diuen, “les nostres condicions no són les mateixes que en 2015”. La situació ha canviat. “Ens separen 200 vots de Compromís, i per tant, les condicions hauran de ser diferents”.

En relació a la possibilitat de compartir l’Alcaldia, des del partit socialista expliquen que “és Compromís qui ens ha de fer una proposta que puguem acceptar, però a bon entenedor, poques paraules basten. Tenim de temps fins al dissabte”, han conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 13 =

Informacion coronavirus