25n
25N
25N

Nomdedéu valora la reducció de l'atur encara que veu amb "preocupació" que l'augment en les dones

Nomdedéu valora la reducció de l'atur encara que veu amb "preocupació" que l'augment en les dones
25/04/2019 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest dijous les dades de l’Enquesta de Població Activa relatius al primer trimestre de l’any 2019, fets públics per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que reflecteixen que la Comunitat Valenciana lidera la reducció de l’atur amb una reducció de 6.800 aturats fins als 337.300, mentre que en termes anuals el descens és de 75.700 aturats menys.

Nomdedéu ha destacat que les dades de l’EPA revelen que la Comunitat Valenciana “lidera la baixada de l’atur en l’Estat, amb 6.800 persones desocupades menys durant aquest primer trimestre del 2019”. No obstant açò, ha mostrat la seua “preocupació” per que la reducció de l’atur es concentre en la seua pràctica totalitat en els hòmens, mentre que creix “significativament” entre les dones (+3.900).

Segons les dades que ha fet públiques l’INE, l’evolució de l’atur ha baixat a la Comunitat un 2% aquest trimestre i un 18,3% durant l’últim any. El responsable d’Ocupació ha ressaltat el fet que la Comunitat siga la tercera autonomia on més ha baixat l’atur jove (<25 anys) en termes absoluts (-2.400 persones). Així, la taxa d’atur entre els joves disminueix 0,82 punts, mentre que a la mitjana de l’Estat s’incrementa en +1,43.

“Amb aquestes xifres, la Comunitat Valenciana continua reduint la taxa d’atur i amplia fins el 0,60 punts la diferència amb la mitjana de l’Estat”, ha assenyalat Nomdedéu, qui veu positiu el creixement dels contractes indefinits (+5.600) i la disminució dels temporals (-12.800). Quant als sectors, ha ressaltat que la indústria lidere de nou la creació d’ocupació (+5.000).

No obstant açò, Enric Nomdedéu ha mostrat la seua preocupació per que la reducció de l’atur es concentre en la seua pràctica totalitat en els homes, mentre que creix “significativament” entre les dones (+3.900).

“També ens preocupa, i molt, que la xifra de famílies amb tots els seus membres en atur (110.900) haja augmentat lleugerament”, ha assenyalat el director general de Labora, que ha qualificat aquesta situació d'”absolutament inacceptable”.

Per aquesta raó, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que “encara queda molt per fer”. “Considerem modestament que la Comunitat Valenciana està en la bona direcció, però sabem que moltes persones continuen esperant la seua oportunitat”, ha dit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =