25n
25N
25N

CSIF valora la caiguda de l'atur però avisa del "desigual" repartiment

La Central Sindical Independent i de Funcionaris valora que cal tindre en compte l’alentiment en la creació d’ocupació

CSIF valora la caiguda de l'atur però avisa del "desigual" repartiment
03/12/2019 -

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha destacat la dada “positiva” del descens de la xifra d’aturats al novembre en la Comunitat Valenciana, però ha advertit al Consell de la” desigual distribució d’aqueixa xifra” per províncies, ja que mentre que a València i Castelló baixa l’atur, a Alacant puja, i ha reclamat mesures “davant un creixement global inferior a altres anys”.

La Comunitat Valenciana va liderar la reducció de l’atur al novembre en registrar-se 3.807 aturats menys, la qual cosa suposa un descens de l’1,04% respecte al mes anterior, amb el que el nombre d’aturats se situa en 360.507, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

CSIF ha mostrat la seua preocupació per l’increment a nivell nacional de l’atur en 20.525 persones i ha indicat que, en aquest context, el fet que en la Comunitat Valenciana haja baixat “suposa una dada positiva”, encara que el sindicat insisteix al Consell que “no es confie i impulse més polítiques actives de creació d’ocupació”.

En un comunicat, la central sindical ha explicat que novembre sol ser un mes de generació de llocs de treball en l’àmbit autonòmic, però malgrat aqueixa circumstància la disminució de l’atur en 3.807 persones enguany “es queda en quasi una tercera part dels 9.087 aturats menys de 2015 o en pràcticament la meitat del descens en 6.763 aturats de 2014”.

“A més, una dada que matisa molt la xifra global el constitueix el fet que a Alacant puge l’atur enguany i afecte la desocupació a 1.678 persones més que el mes anterior”, ha agregat.

La central sindical urgeix al Consell al fet que prioritze la creació d’ocupació sobre qualsevol altra mesura i li recorda que en l’actualitat un total 360.507 habitants de la Comunitat “pateixen el drama de la desocupació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + dinou =

CCCC
activem alfafar