caixa popular

Vallés millorarà l'accessibilitat, la cloració i l'entorn de la seua piscina amb ajuda de la Diputació

La localitat de La Costera ha renovat la terrassa de la piscina municipal i podrà reparar fugues i adequar les instal·lacions amb una inversió global de 65.000 euros de la Corporació provincial

Vallés millorarà l'accessibilitat, la cloració i l'entorn de la seua piscina amb ajuda de la Diputació
15/09/2017 -

La localitat valenciana de Vallés, situada en la comarca de La Costera, a uns 5 quilòmetres de Xàtiva, podrà condicionar les instal·lacions de la piscina municipal gràcies a una inversió total de 65.000 euros de la Diputació de València.

La primera part d’aquesta intervenció ja s’ha completat, amb una inversió de 30.000 euros del segon Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), que l’ajuntament ha destinat a labors d’ampliació i millora de la terrassa. La segona actuació té com a fi l’adequació de la piscina a la normativa, així com l’ampliació de vestuaris, reparació de fugues i millora de la instal·lació elèctrica.

El mateix alcalde de Vallés, José Javier Sisternes, ha destacat la importància d’aquestes ajudes, que ja han servit per a completar els treballs en la terrassa de la instal·lació, i que ara permetran solucionar les “deficiències” d’aquesta infraestructura vital per al municipi en els mesos d’estiu, amb una altra aportació provincial de 35.000 euros.

“En aquests moments, per a adequar la piscina a la normativa, necessitem una rampa que millore l’accessibilitat”, explica l’alcalde. “La piscina per a xapotejar no té depuradora, ampliarem els vestuaris i aprofitarem per a adaptar-los a les persones amb mobilitat reduïda, i també millorarem la instal·lació elèctrica i el sistema de cloració i pH obsolet amb el qual comptem, perquè la piscina es puga depurar de forma mecànica”.

 

Pla d’Inversions Financerament Sostenibles

De l’import total de 65.000 euros, 30.000 provenen del pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de 2016, que van servir per a millorar la terrassa, i la resta corresponen a una nova inversió realitzada enguany, que servirà per a escometre les actuacions de millora restants.

El pla IFS de 2016 —una ajuda que enguany tindrà continuïtat amb un tercer IFS que repartirà més de 20 milions d’euros entre els municipis de la província—, va ser presentat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, com un pla amb un objectiu: que els diners s’invertisquen “pensant en les persones”, que les adjudicacions es facen “mitjançant criteris objectius, respectant l’autonomia dels alcaldes” i que les obres “siguen sostenibles”.

“No solament estem fent política per a les persones dotant als municipis de millors serveis; també hem aconseguit que els diners que acabarien en els bancs s’invertisquen en obres que estan generant llocs de treball”, ha destacat Rodríguez en més d’una intervenció.

En el cas de la localitat de Vallés, amb una població de 145 habitants, als plans IFS cal sumar-los la inversió rebuda mitjançant el Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS), que va permetre la creació d’un aparcament que també presta servei en el complex compost per la piscina i la pista esportiva municipal, entre altres actuacions que sumen al voltant de 300.000 euros en aquests dos primers anys de legislatura.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + sis =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris