caixa popular

Vallés contractarà dues persones amb ajuda de la Diputació per a treballar en serveis essencials del municipi

• El personal contractat contribuirà al manteniment d’aquest poble de la Costera mitjançant labors de neteja, obres menors i jardineria

Vallés contractarà dues persones amb ajuda de la Diputació per a treballar en serveis essencials del municipi
27/09/2017 -

L’Ajuntament de Vallés contractarà dues persones a partir d’aquesta tardor per a cobrir el manteniment dels serveis essencials del municipi. El personal contractat realitzarà tasques pròpies d’una quadrilla municipal com la neteja de carrers, l’execució d’obres menors i treballs de jardineria.

“Si no fóra per aquesta ajuda, hauria de ser jo qui haguera de traure temps per a agranar els carrers i buidar les papereres”, remarca l’alcalde de la localitat, José Javier Sisternes. “Sense l’ajuda de la Diputació de València no podríem subsistir com a poble”.

Vallés és un municipi de 145 habitants situat en la comarca de La Costera, a uns 5 quilòmetres de Xàtiva. La desocupació en el municipi afecta a prop d’un 19% de la població i els comptes municipals no permeten que l’equip de govern puga disposar d’una quadrilla pròpia.

Els 7.000 euros que aporta la Corporació provincial serveixen per a poder crear dos contractes de mitja jornada amb una durada de quatre mesos, una col·laboració entre Ajuntament i Diputació que ja s’ha produït en altres ocasions.

 

Un impuls econòmic essencial per als municipis

“Aquesta ajuda és la salvació de l’Ajuntament, que es trobava en una situació econòmica insostenible”, subratlla Sisternes. El consistori es va trobar en 2015 amb un deute que arribava als 122.000 euros, segons explica el mateix alcalde. Una quantia que superava el pressupost anual de l’entitat local, que se situa al voltant dels 100.000 euros.

“L’impuls de la Diputació ens ha permès reduir en dos anys més de la meitat del deute, fins als 51.000 euros en els quals es troba actualment”, explica Sisternes, que preveu que la xifra seguisca reduint-se fins als 20.000 euros al final de la legislatura. “Açò ens permetrà valer-nos per nosaltres mateixos a partir de 2018 i, esperem, no necessitar novament l’ajuda de la Diputació”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris