25n
25N
25N

El 94% dels valencians demana més punts de reciclatge a les platges de la Comunitat Valenciana

El 94% dels valencians demana més punts de reciclatge a les platges de la Comunitat Valenciana
22/08/2019 -

El 94 per cent dels valencians reclama més punts de reciclatge a les platges de la Comunitat Valenciana i un 30,2 per cent d’ells considera que aquestes no estan netes, segons es desprén de l’estudi ‘Tenim Un altre Batec’ sobre els hàbits de consum i reciclatge dels espanyols quan van a la platja.

Aquest treball, promogut pel major fabricant de llandes de begudes del món, Ball, destaca que la majoria de la població de la Comunitat Valenciana (95,6 per cent) advoca per impulsar mesures que limiten la generació de fem i residus a les platges i que promoguen un correcte reciclatge.

No obstant això, l’estudi precisa que encara que un 95 per cent dels valencians assegura estar conscienciat de la necessitat de recollir el fem que es genera a les platges, un 36,5 per cent reconeix que no fa res si troba un residu.

Per contra, un 32,1 per cent si veu fem la recull i la deposita en la primera paperera que veu i un 28,3 per cent la retira i la tira en el contenidor adequat per a reciclar-lo.

Quant als envasos, ‘Tenim Un altre Batec’ assenyala que “la creixent preocupació per la sostenibilitat de l’entorn i la gestió de residus a les platges està fent que els espanyols també es plantegen la seua forma de consumir i aposten cada vegada més per envasos sostenibles”.

En aquest sentit, l’estudi comenta que la majoria dels valencians coincideix que l’envàs ideal per a l’estiu ha de complir els requisits de “ser lleuger i fàcil de portar, reciclable i que resistent a les altes temperatures”. Així, ressalta que la llanda d’alumini és l’envàs que compleix amb tots aquests requisits.

L’estudi indica que les llandes d’alumini són l’envàs de beguda que els valencians més solen portar a la platja en la seua nevera portàtil, un 67,3 per cent. Després d’aquest envàs se situa la botella de plàstic (66 per cent).

“A més de ser sostenible i infinitament reciclable, cada vegada més, es perfila com l’envàs de preferència d’altres tipus de categories de beguda com l’aigua”, ha manifestat sobre aquest tema la manager d’Assumptes Públics i Sostenibilitat per al Sud d’Europa de Ball, Cyrille Vecchi.

L’empresa apunta que les llandes de begudes són l’envàs més reciclat del món, amb una taxa del 69 per cent, i subratlla que el 75 per cent de l’alumini que s’ha produït al llarg de la història segueix en ús en l’actualitat. D’aquesta manera, considera que la llanda “representa el vertader paradigma de l’economia circular” i insisteix en “qualitats úniques” d’aquest envàs com la seua lleugeresa i la seua capacitat per a mantindre la beguda freda.

MENJAR PREPARAT

D’altra banda, l’estudi de Ball exposa que en anar a la platja, els valencians prefereixen portar-se el menjar preparat des de casa i passar allí el dia, com assegura un 49,7 per cent, abans que tornar-se per a menjar a casa (31,4 per cent) o menjar en els quiosquets (17 per cent).

Quant al menjar per a portar a la platja, el treball precisa que els entrepans o els sàndwitxs són els favorits (per a un 47,8 per cent), seguits de la truita de creïlla (18,9 per cent), les ensalades de pasta (25,7 per cent) i el gaspatxo o salmorejo (3,8 per cent).

En el cas de les begudes, l’estudi explica que les predilectes per a refrescar-se a la platja són l’aigua (51,6 per cent), els refrescos (23,9 per cent), la cervesa (16,3 per cent) i les begudes isotòniques (4,4 per cent).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell