caixa popular

Està present el valencià en els supermercats?

Recorrem alguns dels principals supermercats valencians per a descobrir-ho

Està present el valencià en els supermercats?
13/02/2018 -

Són moltes les accions que des de l’Ajuntament i la Conselleria s’estan duent a terme, amb l’objectiu de promocionar l’ús del valencià i aconseguir, així, la seua normalització. Una pràctica que ha calat en la societat, i que ha generat que, cada vegada, els valencians demanden més presència de la nostra llengua en el dia a dia. El comerç és un dels sectors que més ajudes ha rebut per a la promoció del valencià. Però, Què passa amb els grans supermercats?

La polèmica la deslligava la cooperativa valenciana Consum, quan anunciava que els seus productes propis deixarien d’etiquetar-se en valencià. Així, i malgrat que Consum assegura que ha sigut una decisió testada i recomanada pels socis-clients, la veritat és que ha causat indignació entre els valencians. A través del hastag #boicotConsum, així com de la plataforma Change.org, són molts els consumidors que han deixat clar que no estan d’acord amb la nova situació.

Així i tot, aquest supermercat valencià és el que compta amb major presència del valencià. I és que tant en la cartelleria de les diferents tendes, com en els fullets o les revistes, l’aposta pel valencià és innegable. En aquest sentit, és el supermercat que, realment, ha fet una adaptació de tots els seus canals de comunicació per a contribuir a la normalització del valencià.

No obstant això, Què ocorre amb Mercadona? Malgrat ser un altre supermercat valencià, la presència de la nostra llengua deixa molt a desitjar. I és que si bé és cert que ha apostat pel valencià en la cartelleria de les tendes, en la resta del supermercat brilla per la seua absència, sense comptar que Mercadona mai ha realitzat l’etiquetatge dels seus productes propis en valencià.

Des de Plataforma per la Llengua ja s’han manifestat, a través del seu compte de Twitter, amb un missatge contundent: ‘Jo vull viure plenament en valencià!’. Una resposta a la decisió de Consum, però que també es pot estendre a la resta de supermercats valencians.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 11 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC