25n
25N
25N

Un valencià denuncia el descontrol sanitari a Madrid pel coronavirus

“El normal és que els resultats tarden entre 1 i 3 dies, però he estat 8 dies sense eixir de casa”

Un valencià denuncia el descontrol sanitari a Madrid pel coronavirus
04/03/2020 -

El coronavirus (Covid-19) s’acosta als 100.000 casos de contagi en diferents països del món. A Espanya, la xifra se situa en 153 casos actius: 19 en la Comunitat Valenciana, 17 a Catalunya, 13 a Andalusia, 13 al País Basc, 10 a Cantàbria, 7 a Canàries, 6 a Extremadura, 7 a Castella – La Manxa, 8 a Castella i Lleó, 2 a Navarra, 2 a Balears, 2 a La Rioja, 2 a Astúries i 46 a Madrid.

Aquesta última s’emporta la pitjor part d’un virus que s’està estenent com la pólvora. I és que la ràpida capacitat de transmissió del Covid-19 està provocant que el nombre de possibles contagiats augmente cada dia. Una situació que, a Madrid, ha arribat a col·lapsar la sanitat. Així ho explica, a València Extra, un jove valencià que ha romàs huit dies sense eixir de la seua casa a l’espera de les proves.

El normal és que els resultats tarden entre 1 i 3 dies, però el descontrol i la descoordinació que s’ha produït a Madrid ha provocat que haja hagut d’estar huit dies sense eixir de la meua casa”. El dimarts passat, aquest jove començava la quarantena. No obstant això, “fins al divendres no van vindre a prendre’m la mostra”. Després d’estar tot el cap de setmana intentant posar-se en contacte amb algú que li donara més informació, “el dilluns em van reconéixer que no era normal la meua situació, i que anaven a posar el meu cas en prioritari. Així i tot, fins ahir a la vesprada no em van dir els resultats”.

“El dimarts a la vesprada, una metgessa em va cridar per a dir-me, de manera extraoficial, que havia donat negatiu en Covid-19, i em va deixar entreveure que estaven vivint una situació desbordant”.

QUINS SÓN ELS SÍMPTOMES DEL CORONAVIRUS?

Els símptomes més comuns d’aquest virus són la tos seca, la febre i la sensació de falta d’aire. En alguns casos, també pot haver-hi símptomes digestius, com a diarrea o dolor abdominal. De moment, no existeix tractament específic per al coronavirus, però sí que s’estan emprant alguns antivirals que han demostrat certa eficàcia.

MESURES PER A PREVENIR EL CORONAVIRUS

Des del ministeri de Sanitat s’ha informat d’algunes mesures de protecció individual, com realitzar una higiene de mans freqüent amb aigua i sabó o solucions alcohòliques; cobrir-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús en tossir o esternudar; així com evitar el contacte estret i mantenir una distància d’un metre aproximat amb persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

A més, adverteixen que no cal prendre precaucions especials amb els animals a Espanya, ni amb els aliments per a evitar la infecció.

Finalment, l’OMS adverteix que les màscares no es poden reutilitzar si s’ha estat en contacte pròxim amb una persona infectada, ja que la part frontal de la mateixa estaria contaminada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

caixaontinyent
paterna