25n
25N
25N

El valencià condemnat a pagar 3.000€ per ocultar una relació homosexual prèvia a la seua dona recorrerà la sentència

El valencià condemnat a pagar 3.000€ per ocultar una relació homosexual prèvia a la seua dona recorrerà la sentència
21/10/2020 -

El jurista valencià Javier Vilalta considera que la sentència que li ha imposat el pagament de 3.000 euros a la seua exdona per “ocultar-li” una relació homosexual prèvia a les noces és “una galtada als drets humans” i ha anunciat que la recorrerà.

A més, ha decidit iniciar accions públiques per a visibilitzar aquesta situació i fer “una crida” als partits polítics perquè es facen canvis legislatius que impedisquen que es puguen continuar produint el que qualifica de “judicis morals”.

Vilalta ha fet aquestes declaracions a Europa Press després que el Jutjat de Primera Instància número 9 de València haja accedit a la petició realitzada per l’exesposa de Vilalta –de la qual porta divorciat una dècada– perquè se li concedisca la nul·litat matrimonial al·legant que ell li va ocultar “deliberadament” abans de les noces que era homosexual. Així mateix, la sentència imposa a l’home una indemnització de 3.000 euros (1.000 euros per cada any de matrimoni).

El jurista, especialitzat en Drets Humans, ha asseverat que sent “una profunda tristesa i indignació”. “Els tribunals han d’estar per a garantir els drets constitucionals i humans i jo em sent vulnerat en el meu dret a la privacitat, la intimitat i audiència. Em sembla indignant que un tribunal puga qualificar la meua sexualitat i les meues relacions íntimes i això obri la porta a una persecució a les persones no heteronormatives”, ha advertit.

Per això, ha avançat que, “ara que s’ha visibilitzat aquesta bifòbia”, ja que la sentència no recull la possibilitat de la bisexualitat de Vilalta, interposarà un recurs i impulsarà accions per a promoure un canvi legislatiu.

La seua pretensió, explica, és que es modifique el Codi Civil –que és anterior a la Llei del Divorci, recalca–, en concret l’article 73, i l’aprovació d’una Llei LGTBI que garantisca expressament que “ningú pot ser jutjat per la seua sexualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =