El valencianisme prendrà els carrers davant el cansament per la gestió de Meriton

Diferents sectors de l’afició del València CF fan una crida per a protestar per la deriva del club

Guardar

manifestación mestalla
manifestación mestalla

L'afició del València CF ha dit prou. La deriva del club en els últims mesos ha provocat una creixent indignació en diferents sectors valencianistes que s'estan organitzant per a prendre la zona exterior de Mestalla i demanar que el màxim accionista, Peter Lim, canvie el rumb de la gestió o venga el seu paquet accionarial.

Dissabte a les 18.30 hores hi ha prevista una manifestació que partirà des de la plaça Saragossa, en l'encreuament amb l'avinguda d'Aragó, amb destinació final a les portes de tribuna, situades en l'avinguda de Suècia, per a mostrar el descontentament i el cansament davant la gestió de Meriton Holdings, empresa que posseeix prop del 85% de l'accionariat.

El col·lectiu Libertad Valencia i la Curva Nord són els organitzadors d'una marxa que està comptant amb més adeptes amb el pas dels dies, com ha sigut el cas de l'Agrupació de Penyes, que ha animat als seus socis a participar, o de futbolistes històrics com Mario Alberto Kempes.

Aquesta manifestació, que es preveu massiva, pretén ser un reflex de l'onada de protestes que s'està vivint a Anglaterra contra els propietaris dels clubs del "Big Six" i que el passat cap de setmana ja va obligar a ajornar el Manchester United – Liverpool per la irrupció dels aficionats en Old Trafford.

En el cas de la iniciativa valencianista, des de l'organització es posa l'accent en la necessitat que siga pacífica, recuperant l'esperit de la marxa cívica ja realitzada durant els actes del centenari, i comptant amb totes les mesures de seguretat imposades per la pandèmia.

CAMP_DE_MESTALLA_2014

UNA DINÀMICA AMB DIFÍCIL EIXIDA

Aquesta mobilització es realitzarà hores abans de la trobada crucial que disputarà el València CF davant el Valladolid el diumenge a les 16.15 hores. Un partit contra un rival directe per la permanència en una lluita que el club de Mestalla s'ha ficat després de la dolenta i irregular dinàmica d'aquesta temporada.

Una dinàmica que el dilluns li costava el lloc al fins llavors entrenador del primer equip, Javi Gracia. L'última derrota davant el FB Barcelona deixa al conjunt blanc-i-negre a sis punts del descens a falta de quatre partits per a finalitzar la temporada.

La venda dels millors jugadors el passat estiu unida a la decisió de la propietat de no invertir en reforços i de prescindir de Marcelino García Toral i Mateu Alemany, impulsors de l'equip campió de Copa del Rei en 2019, han provocat que l'equip es veja abocat a lluitar per evitar el descens a la Segona Divisió.

Aquesta caiguda en la classificació de lliga impedirà, d'una banda, que el València CF dispute l'any vinent competició europea amb la minva econòmica que això suposa i, per un altra, reduirà els diners que percep per drets de televisió per part de La Liga.

Una baixada d'ingressos que obligarà, de cara al pròxim curs, a seguir amb la venda dels millors jugadors, fet que continuarà provocant un afebliment encara major i una impossibilitat de tornar a lluitar per estar en la part més alta. Un cicle del qual no es veu eixida sense un canvi de rumb en la gestió que injecte capital en l'entitat i que evite arribar a la temuda causa de dissolució.

PROBLEMA AMB L'ATE

La complicada situació esportiva lligada a l'asfixiant situació financera té una altra aresta de la qual, actualment, no s'albira una solució: el nou Mestalla. Aquesta setmana es coneixia que el València CF tindrà un marge de tres mesos més per a fer "algun pas endavant" respecte a l'Actuació Territorial Estratègica (ATE), tal com va confirmar fa uns dies Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

El termini de finalització de l'ATE que se li va concedir al club per a facilitar la construcció del nou estadi i per a vendre les parcel·les de l'actual Mestalla s'ha retardat tres mesos pel primer estat d'alarma que es va viure per la pandèmia del coronavirus.

Malgrat que ja que aquesta ATE ja està incomplida, ja que no és possible la finalització del nou Mestalla abans dels terminis establits (al principi a mitjan maig i actualment a la fi d'agost), les autoritats barallen què fer sobre aquest tema: complir la llei i cancel·lar-la o ampliar el termini fins a 2024 tal com ha demanat el club.

España, el departament del qual tindrà l'última paraula sobre aquest tema, va afirmar la setmana passada que el pla que han presentat els dirigents del club per a reprendre en dos anys les obres del nou Mestalla "és bastant fluix", un document presentat fa uns dies en la Conselleria d'Economia en el qual assegurava que la seua intenció era començar de manera imminent (el gener de 2022) el pavelló que ha de construir en Benicalap i reprendre en 2024 les obres del seu nou estadi per a acabar-les en dos anys.

"És una declaració d'intencions i estem molt acostumats al fet que l'actual propietari del València parle en eixos termes de manifestacions de voluntat", considerava España.

Aquest cansament comú entre afició i institucions s'expressarà dissabte que ve. Un moment crucial en els 102 anys d'història del club per a salvar el futur de l'entitat més important de la Comunitat Valenciana.

Destacats