- Ecopunts a canvi del reciclatge de plàstic a Sant Marcel·lí
- Què s’ha de tirar en els contenidors marrons?
València ha fet un gir de 180 graus en matèria de reciclatge. L'Ajuntament de València, des de la conselleria de Medi Ambient, ha avançat en un nou model de ciutat més sostenible en el qual la protecció del nostre entorn, la cura del medi ambient, s'ha convertit en una peça imprescindible de la gestió del Govern de la Nau.
Per aquest motiu, no solament s'ha implementat mètodes que faciliten el reciclatge, com el sistema de separació de residus en els edificis municipals, o les campanyes de conscienciació i incorporació de millores per a fomentar el reciclatge durant les festes, sinó que s'ha anat més enllà impulsant i donant suport a iniciatives que van en la línia de continuar actualitzant el sistema de reciclatge de la ciutat per a situar València en l'avantguarda.
En aquest sentit, un dels projectes més destacats i que, a més, ha comptat amb un gran acolliment ha sigut la incorporació del contenidor marró, destinat al reciclatge de residus orgànics que permeten crear un compost cent per cent natural i de qualitat. En tot just uns mesos, la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ja destacava la bona resposta de la ciutadania. "La població s'ho ha pres de debò. És cert que existeix una xicoteta porció que encara segueix sense separar cap mena de residu, la qual cosa ens demostra la importància de continuar amb campanyes de conscienciació i informació", apuntava Soriano.
I és que aquesta exigència pel reciclatge no és qüestió de gustos, sinó una aportació més per a millorar el medi ambient i evitar, amb el reciclatge de residus, que aquests provoquen un impacte negatiu en el nostre entorn.
Per aquest motiu, la regidoria de Medi Ambient no descansa i també s'han posat en marxa diversos projectes pilot, com la recollida de residus porta a porta, que ha entrat en funcionament en Sociópolis, Moreres, Quatre Carreres, Benicalap i Ros Casares, o el projecte pilot de reciclatge de plàstic i economia circular 'ReciPlàstic', que ja ha arrancat en el barri de Sant Marcel·lí. Sens dubte, un projecte pioner, emmarcat dins del projecte europeu PlastiCircle, finançat pel programa 'Horizonte 2020', al qual li seguiran altres països com Holanda o Romania.
Durant aquesta primera legislatura, el Govern de la Nau ja ha establit les bases per a crear una València més verda i sostenible. Ara, toca continuar desenvolupant iniciatives que aconseguisquen continuar transformant la nostra ciutat en un exemple de protecció del medi ambient.